...

Benjamin Ceyssens brengt solosingle uit

Benjamin Ceyssens alias James Malikey

Benjamin Ceyssens Belgium’s Got Talent-winnaar (2019) brengt als James malikey eerste gezongen solosingle “Change This World” uit en trekt naar Los Angeles om Hollywooddroom na te jagen. Benjamin Ceyssens (Genk) 22, die nu zijn debuutsingle “Change This World” uitbrengt onder de artiestennaam James Malikey, was in 2019 winnaar op Belgium’s Got Talent (VTM). Bij nationale wedstrijden wist zijn prachtige filmmuziek op de piano keer op keer het publiek en de jury te boeien. De boekingen gingen als een lopend vuurtje door tot… Corona. Die laatste zette een domper op de muzikale composities en aan het prille begin van Benjamins muzikale carrière.

James Malikey Change This World

Muziek met het hart

Benjamin maakt muziek met het hart; met gevoel, verbeelding en ervaring uit het dagelijks leven. “Ik wil dat luisteraars ontspannen en dromen van een andere wereld die mijn muziek heeft gecreëerd. Muziek heeft me altijd door moeilijke tijden heen geholpen, behalve die ene keer. In september 2021 verloor ik een beste vriend door zelfmoord. Dat was ook een groot probleem. Ik wilde voor Keanu een nummer componeren, maar met de pianoklanken alleen was niet genoeg voor mij. Toen ik begon met het schrijven van mijn eigen liedjes, en wist ik meteen dat ik een lied voor hem wilde componeren.

Aka James Malikey

Het eerste nummer dat vanaf nu door Benjamin (aka James Malikey) wordt geschreven en gezongen, heet “Change This World” en gaat over het verlies van een dierbare. Het refrein heeft een universele boodschap: word wakker en bouw mee aan een betere wereld voor iedereen. “Iedereen zou zich thuis moeten voelen en we zouden allemaal moeten samenwerken. Tijdens mijn Europese busking tour, waarbij ik in grote steden op straat muziek speelde, kon ik mijn woorden ‘Change This World’ waarmaken. Het is prachtig dat mijn muziek beluisterd wordt door mensen van alle leeftijden, culturen, overtuigingen, maten en gewichten. Dit Europese avontuur zorgt ervoor dat ik sterker dan ooit aan mijn Amerikaanse avontuur kan beginnen”, besluit Benjamin op krachtige toon.

Toegelaten om filmmuziek te studeren in Los Angeles

“Ik blijf mijn werk maken van mijn composities. Na een succesvolle auditie werd ik onlangs toegelaten om filmmuziek te studeren in Los Angeles. Ik vertrek en ben klaar voor een nieuw avontuur. Los Angeles wordt wel eens de droomstad van muzikanten en acteurs genoemd. Ik wil heel graag filmmuziek maken, wie weet doe ik ooit de soundtrack voor een Hollywood-film. Tijdens het componeren ontdekte ik dat ik ook een aardige noot kan zingen. Ik besloot mijn nieuwe nummer “Change This World” onder de artiestennaam “James Malikey” uit te brengen, deze klinkt internationaler dan mijn echte naam. Het nummer is een mix van mijn filmmuziek en popinvloeden, en natuurlijk is het mijn eigen stem aldus Benjamin.

‘Change This World’, de nieuwe single van James Malikey, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen