...

Dit is het advies van 4 bekende cryptomiljonairs

Dit is het advies van 4 bekende cryptomiljonairs

Dit is het advies van 4 bekende cryptomiljonairs

Het beste Bitcoin-advies komt uiteraard van Bitcoinmiljonairs, mensen die in het verleden bewezen hebben dat er met Bitcoin geld te verdienen valt. De bekende YouTuber Jordan Welch interviewde tijdens de Bitcoin-conferentie in Miami een aantal cryptomiljonairs en vroeg ze om advies. De belangrijkste tips doen we voor jou uit de doeken.

Investeer enkel wat je kan missen

De eerste van deze miljonairs is Kevin O’Leary, een Canadese zakenman en ondernemer die onder andere bekend is uit het tv-programma Shark Tank. Hij adviseert om te starten met een klein bedrag dat je kan missen. Dat laatste wordt altijd aangeraden aan beleggers: beleg nooit met wat je niet kan missen. Hij raadt daarnaast aan om je vooraf te verdiepen in de cryptowereld. Zorg eerst dat je weet hoe het allemaal werkt en dat je begrijpt wat de mogelijkheden zijn.

Zijn favorieten zijn Bitcoin en Ethereum, maar hij raadt aan om ook eens te kijken naar Solana en Polygon. Bitcoin en Ethereum zijn twee heel bekende cryptomunten, Solana en Polygon genieten minder bekendheid. Solana wordt vooral gewaardeerd door ontwikkelaars van crypto-apps. Ook Polygon maakt het ontwikkelaars mogelijk om gebruiksvriendelijke dApps (gedecentraliseerde applicaties) te ontwikkelen en dat met lage transactiekosten en een hoge mate van beveiliging.

Begrijp waarin je investeert en leer elke dag bij

Een andere cryptomiljonair die advies in petto had, is Michael Saylor. Deze Amerikaanse ondernemer en zakenman is een medeoprichter van MicroStrategy, een bedrijf dat is gespecialiseerd in BI en cloudgebaseerde diensten. Net als Kevin O’Leary benadrukt hij het belang van een goede kennis. Daarvoor hoef je volgens hem geen dure cursussen te volgen, er zijn op het internet ruimschoots voldoende betrouwbare en gratis bronnen. Zijn eigen website, Saylor.org, is daar volgens hem een voorbeeld van.

Leer van je fouten

Ook Brian Jung had een tip in petto. Brian Jung is een Amerikaanse influencer, ondernemer en investeerder. Hij is vooral bekend omwille van zijn vlogs omtrent investeren, kredietkaarten en cryptomogelijkheden. Zijn belangrijkste tip is om niet bang te zijn om te falen. Er is heel veel aan de hand en investeerders maken vroeg of laat fouten. Als je investeert met geld dat je kan missen, is dat geen ramp. Het is vooral belangrijk dat je leert van je fouten. “Ga verder en word een betere belegger”, klinkt het.

Laat fiatgeld links liggen als de inflatie hoog is

In het verleden hebben al heel wat andere Bitcoinmiljonairs hun tips uit de doeken gedaan, waaronder ook Elon Musk. Hij wordt vaak in verband gebracht met Bitcoin Era, maar dat is onterecht. “Hij heeft inderdaad Bitcoin in zijn beleggingsportefeuille, maar hij heeft geen geld voor ons vastgelegd“, is te lezen op de website van Bitcoin Era (https://bitcoinera.app/nl/). Hij raadt met name aan om in tijden dat de inflatie hoog is minder dollars of euro’s te bezitten en meer fysieke producten. Dat kan volgens hem een huis zijn, maar bijvoorbeeld ook de aandelen van een bedrijf dat producten maakt. Ook cryptomunten als Bitcoin vallen, hoewel ze digitaal zijn, onder schaarse goederen.

Dat is iets wat de eerder aangehaalde Michael Saylor ook benadrukte op Twitter: “Zwakkere valuta’s zullen instorten, en de kapitaalvlucht van cash, schuld en waarde-aandelen naar schaars bezit zoals Bitcoin zal toenemen.”

Disclaimer: Alle informatie op Belg.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.