...

Handelen in Bitcoins zonder tijdsinvestering te doen, kan dat?

Handelen in Bitcoins

Handelen in Bitcoins zonder tijdsinvestering te doen, kan dat?

Veel mensen staan ervoor open om te gaan handelen en beleggen in cryptocurrency maar zien de investeringen die ze hiervoor moeten doen als groot struikelblok. Dat er een financiële investering moet worden gedaan, is bij iedereen wel duidelijk. De investering in tijd en kennis in de materie wordt nog wel eens onderschat. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een mogelijkheid om te handelen in bijvoorbeeld Bitcoins zonder een tijdsinvestering te doen maar hierin schuilt wel een groot gevaar.

Mogelijkheden om te investeren in Bitcoins

Dat de interesse in cryptocurrency sterk gegroeid is, zal niemand zijn ontgaan. Steeds meer mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om hun spaargeld te laten groeien, zeker gezien het feit dat de traditionele financiële aanbieders hierin steken laten vallen. Vooral de interesse in een investering in Bitcoins is groot. Deze toegenomen interesse wordt mede gedreven door de berichten uit de media waarin er regelmatig een succesverhaal verschijnt die betrekking heeft op een Bitcoin investering. De crypto markt is hier op een zeer handige manier op ingesprongen. Er zijn de laatste periode zeer veel mogelijkheden ontstaan om te investeren in Bitcoins. Het aanbod in exchanges is bijvoorbeeld sterk toegenomen en ook het gebruik maken van een trading bot zoals immediate edge is een optie waarvoor gekozen kan worden.

Waarom een Bitcoin investering ook een tijdsinvestering moet zijn

Het nadeel van een Bitcoin investering is dat de crypto markt voor veel mensen een onbekend gebied is. De crypto markt wijkt op veel punten sterk af van de traditionele financiële markten. Het is echter een veel te groot risico om zonder enige kennis te beleggen of te handelen in Bitcoins. De crypto markt is immers zeer instabiel wat niets anders wil zeggen dat de waarde van de Bitcoin binnen een kort tijdsbestek sterk kan stijgen of dalen. Het is dan ook van het grootste belang om hier op de juiste manier op in te spelen om op een succesvolle manier actief te zijn op de crypto markt. Alleen al dit punt geeft aan waarom een Bitcoin investering ook een tijdsinvestering moet zijn. Verdieping in deze materie is essentieel.

Kun je met een trading bot handelen in Bitcoins zonder tijdsinvestering te doen?

Veel mensen zijn van mening dat ze een trading bot kunnen gebruiken om te handelen in Bitcoins zonder een tijdsinvestering te doen. Dit is echter niet het geval. De trading bot houdt de koersontwikkelingen in de gaten en kan hierop acteren door transacties te doen, maar de handelingen worden uitgevoerd op basis van de handelsstrategie die de handelaar of belegger de trading bot heeft “ingefluisterd”. Een effectieve strategie zal zichtbaar zijn in het handelsresultaat maar een reeks van foute instructies zorgt ervoor dat de trading bot een aantal minder gunstige beslissingen neemt. Kortom: handelen in Bitcoins gaat niet zonder tijdsinvestering.

Disclaimer: Alle informatie op Belg.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.