...

4 kleine manieren om je huis iets duurzamer te maken

4 kleine manieren om je huis iets duurzamer te maken

4 kleine manieren om je huis iets duurzamer te maken

Je hoeft niet gelijk je hele leven om te gooien om duurzamer te leven. Sterker nog, er zijn er talloze kleine aanpassingen die je thuis kunt doen die niet alleen het milieu helpen, maar ook beter voor je gezondheid. Bevonden kan het je ook nog eens behoorlijk wat centen besparen. Dat heet een win-win-win toch? Dus laten we snel opschieten met de tips die jouw huis een stukje duurzamer kunnen maken.

1 Water dispenser

We moeten als mens minstens twee liter water op een dag drinken. Dat wil je natuurlijk wel op een verantwoorde manier doen. Hou jij niet van ‘normaal’ water en bij je persoon die spa rood naar binnen giet alsof er geen morgen is? Dan is een water dispenser een duurzame oplossing voor jou.

Door een waterdispenser van Brita te plaatsen in je keuken, heb je altijd gekoeld, gefilterd en bruisend water. Hiermee reduceer je plastic gebruik en hoef je ook niet meer te sjouwen met al die flessen.

2. Minder plastic

Iets over en het gelijk in een zakje doen voor morgen? Logisch. Maar zeker niet duurzaam. Er zijn andere alternatieven zoals de ouderwetse broodtrommel of tupperware. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van zakjes in je huis om het plastic verbruik te verminderen.

3. Voor de vrouw

Een vrouw draagt dagelijks make-up. Haal jij het er nog af met weggooi watjes? Dan is er een mooi alternatief op de markt gekomen namelijk: bamboe watjes. Dit zijn watjes die je gebruikt om je make-up eraf te halen en die je vervolgens in de wasmachine kan gooien met je andere kleding.

4. Nog meer kleine manieren

Het gebruik van LED-lampen, het veranderen van je douchekop naar een “water saving douchekop”, het toilet spoelen door de low-flow en de watertemperatuur op je ketel naar beneden draaien zijn allemaal vrij goedkope en gemakkelijke veranderingen die je kunt doen in je huishouden.

 

Als je nieuwe apparaten koopt, kies dan milieuvriendelijke modellen met een hoog energierendement. Kies ook voor milieuvriendelijke, liefst natuurlijke, producten om je huis schoon te maken, zodat je zo min mogelijk chemicaliën gebruikt.

Onder het mom van “alle kleine beetjes helpen”, waren dit 4 tips om duurzamer door het leven te gaan.