...

Efteling in Concert naar Antwerpse Lotto Arena

‘Efteling in Concert’ door Cinema in Concert

‘Efteling in Concert’ door Cinema in Concert en Metropole Orkest op 22 januari 2023 naar Antwerpse Lotto Arena. Het attractiepark staat een sprookjesachtig jaar te wachten. Reden voor een heel bijzonder feest met een hoofdrol voor muziek. Metropole Orkest, Cinema In Concert en het park slaan de handen ineen voor ‘Efteling in Concert’. een magisch optreden vol iconische Efteling-muziek brengen de meeslepende park-ervaring in de concertzaal. “Efteling in Concert” wordt niet alleen in Nederland opgevoerd, maar vindt op 22 januari 2023 ook plaats in de Lotto Arena in Antwerpen. De voorregistratie van tickets gaat op 24 maart open via www.cinemainconcert.nl/efteling. De reguliere voorverkoop start op 16 april. Het park mag Nederlands cultureel erfgoed worden genoemd en is niet alleen een begrip in België.

Efteling in Concert

De parken, attracties en muziek

De parken, attracties en muziek vormen het collectieve hart van de Lage Landen. Tijdens ‘Efteling in Concert’, een muzikale en visuele ode aan het park, beleven bezoekers onvergetelijke hoogtepunten uit de parkgeschiedenis. Het Metropole Orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite waarin de muziek van het park iedere bezoeker op een plechtige manier tot leven wekt. Van de grootse en magische sfeer van Symbolica, tot het donkere Danse Macabre van spooksteden, van de iconische muziek van Indiase waterlelies tot de avontuurlijke klanken van Raveleijn, jong en oud waant zich direct in een wereld vol verwondering. Bezoekers dromen ervan weg te zijn van de muffe melodieën van Droomvlucht, of aangetrokken te worden door de oriëntaalse muziek van Fata Morgana.

Het Metropole Orkest

Van muziek uit de beginjaren tot nu en van de onbekende parels tot voor eeuwig aan de Efteling verbonden werken die iedereen kan dromen. ‘Efteling In Concert’ bestrijkt alle herinneringen aan het legendarische park en creëert tegelijk nieuwe. Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en heeft met zijn unieke bezetting een voortrekkersrol. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Caro Emerald, Within Temptation en Bono maar ook met hedendaagse talenten als Snarky Puppy, Jacob Collier en Gregory Porter.

Cinema in Concert

Cinema in Concert organiseert film-, muziek- en concertervaringen in Nederlandse en Belgische concertzalen zoals het Concertgebouw, Stadsschouwburg Antwerpen en Rotterdam Ahoy. Bekend geworden door unieke filmconcerten waarin bijzondere films op een groot scherm worden afgespeeld, terwijl een symfonieorkest de onvergetelijke filmmuziek live ten gehore brengt. In samenwerking met onder andere Universal Pictures, Wizarding World (Harry Potter) en National Geographic worden bijzondere films tot leven gebracht en wordt jong en oud meegesleurd in een muzikale reis en wervelende cinema-ervaring. Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes en een speeltuin, is in zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat.

“Efteling In Concert” bevat alle herinneringen

Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, probeerden hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties of overnachten in de vakantieparken en hotels van de Efteling. Bezoekers dromen ervan weg te zijn van de muffe melodieën van Droomvlucht, of aangetrokken te worden door de oriëntaalse muziek van Fata Morgana. Van de muziek van de beginjaren tot nu, van de onbekende parels tot de stukken die voor altijd geassocieerd zullen worden met ieders begeerde Efteling. “Efteling In Concert” bevat alle herinneringen aan het legendarische park en creëert nieuwe. De imposante muziek van de Efteling brengt bij iedereen een nostalgisch gevoel naar boven”, aldus Stijn Ceelen, co-founder van Cinema In Concert.

“Je waant je terug in je kindertijd en beleeft de magie van het park met dezelfde verwondering als toen. Dat gevoel is de basis van de show. ‘Efteling in Concert’ wordt een unieke muzikale én visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark. Een sprookjesachtig uitje om nooit meer te vergeten!”

 Efteling in Concert

Geïnteresseerden in ‘Efteling in Concert’ kunnen vanaf vandaag inschrijven voor een preregistratie via www.cinemainconcert.nl/efteling. Vanaf 9 april krijgen zij de kans om de eerste tickets te kopen. De reguliere voorverkoop van ‘Efteling in Concert’ start op 16 april.

15 oktober 2022 – Brabanthallen | Mainstage 
Matinee: 16.30 uur / avondvoorstelling: 20.00 uur

29 oktober 2022 – Rotterdam Ahoy | RTM Stage
Avondvoorstelling 20:00 uur

22 januari 2023 – Lotto Arena | Antwerpen
Avondvoorstelling 20:00 uur