...

Vriendschapslied ‘Missen Zou’ slaat aan!

Vriendschapslied ‘Missen Zou’

Vriendschapslied ‘Missen Zou’ van Rolf Sanchez, Thomas Acda en Kraantje Pappie slaat aan! Met ‘Missen Zou’, een eenvoudig lied over vriendschap dat een krachtig en pakkend refrein biedt, gaan Thomas Acda, Rolf Sanchez (‘Mas Mas Mas’, ‘Ven Ven Ven’) en Kraantje Pappie (‘Waar is Kraan’?’, ‘Pompen ‘) er voor in Nederland en Vlaanderen. De directe aanleiding voor deze unieke samenwerking is de stopzetting van “De Vrienden van Amstel LIVE”, die normaal gesproken meerdere avonden in januari 2022 in Ahoy Rotterdam plaatsvindt en is verplaatst naar eind april en begin mei. Er zijn nu extra shows en af ​​en toe wordt het vriendschapslied “Missen Zou” van het trio op grote schaal massaal gedraaid en gestreamd in de Lage Landen. De Coronamaatregelen overschaduwden de vreugde in januari toen bleek dat “De Vrienden van Amstel LIVE” niet gehouden kon worden in Ahoy Rotterdam.

Vriendschapslied Missen Zou

Een ​​lied over vriendschap

Dat incident was de directe aanleiding voor het occasionele trio Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie om “Missen Zou” op te nemen. De extra vrije tijd werd gebruikt om een ​​lied te maken over vriendschap en het missen van de voor de hand liggende dingen in het leven. “Ik ken nog een goed restaurant in LA”, schreef Thomas Acda met een glimlach. “Zie daar dan!” was de belangrijkste reactie van Kraantje Pappie. Ze vlogen effectief met Rolf Sanchez naar San Francisco en begonnen van daaruit aan een roadtrip naar Los Angeles. Onderweg schreven ze het vriendschapslied “Missen Zou”, dat uiteindelijk werd opgenomen in de legendarische The Village Studios. De enige voorwaarde voor het uitkomen van de single is dat het nummer dit jaar ook effectief speelt voor het publiek van “De Vrienden van Amstel LIVE”. Intussen is er goed nieuws, want van 26 april t/m 9 mei 2022 staan ​​er 12 shows gepland in Ahoy Rotterdam, inclusief enkele extra’s.

‘Missen Zou’ gaat over het leven

De belangstelling voor een van de grootste jaarlijkse muziekfestivals van de Lage Landen is na al die jaren nog steeds groot. Veel Vlamingen hebben de weg gevonden naar het grootste muziekcafé van Nederland. Dit zou ook verklaren waarom Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie’s “Missen Zou” vlotjes wordt gedraaid en gestreamd. Thomas Akda: “Onze single ‘Als Ik Je Weer Zie’ die we vorig jaar vanwege deze concertreeks uitbrachten ging vooral over gesloten werelden. Het vriendschapslied ‘Missen Zou’ gaat over het leven dat we graag willen leven. Het heeft even geduurd voordat we ons realiseerden dat niets vanzelfsprekend is en dat er simpele dingen zijn die je vreselijk kunt missen.” Rolf Sanchez voegde eraan toe: “De reis die we samen hebben gemaakt, heeft ons meer gegeven dan een lied. Er is een (h)echte vriendschap ontstaan en het was geweldig om op zulke bijzondere plekken samen te schrijven.”

Missen Zou’ van Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie is nu digitaal beschikbaar. Meer info over ‘De Vrienden van Amstel LIVE’ vind je op www.vriendenvanamstel.nl.