...

4 goede redenen om je hond een hondenjas aan te trekken

4 goede redenen om je hond een hondenjas aan te trekken

4 goede redenen om je hond een hondenjas aan te trekken

Je ziet ze steeds vaker rondlopen: trouwe viervoeters met een extra laagje textiel. Dit houdt ze warm, maar is vaak ook een duidelijk esthetisch statement. Vroeger was dit een rariteit, nu is het ingeburgerd… en daar zijn enkele goede redenen voor! Hieronder geven we je er alvast 4.

Je hond is kleiner dan de rest

Kleine honden worden vaak gezien met hondenkleding. Dit is niet alleen omdat Chihuahua’s en soortgelijke er goed uitzien in een hondenjas of -trui; ze hebben er ook meer baat bij. Kleine hondenrassen hebben kortere poten, wat betekent dat hun borst en buik dichter bij de grond vertoeven. Dit zijn de plaatsen op het lichaam waar honden de meeste warmte verliezen. Hoe dichter het lichaam van je hond bij de grond ‘hangt’, hoe sneller hij afkoelt. Bovendien hebben kleine honden dunnere vet- en spierlagen dan grote honden. Dit maakt het voor kleine honden moeilijker om warmte goed vast te houden.

Je hond heeft een dunne of helemaal geen vacht

Heeft je hond een dunne of zelfs helemaal geen vacht? Dan is warme kleding een goede keuze wanneer het buiten koud is. Heeft je hond van nature een dunne vacht of is zijn vacht (tijdelijk) beschadigd? Ook dan is een lekkere warme hondentrui of een winddichte, warme hondenjas allesbehalve een overbodige luxe. Het kan dan ook helpen tegen irritatie door een halsband.

Je hond heeft last van de hitte

Ik hoor je al denken: ‘Een hondenjas kopen omdat mijn hond last heeft van de hitte? Waarom zou ik?’ Toegegeven; het klinkt wellicht een beetje tegenstrijdig. Toch zijn ‘koeljassen’ absoluut een nuttige uitvinding. Deze hondenvesten zijn gemaakt van een speciale stof die honden koel houdt door verdamping op het lichaam. Vooral langharige honden en honden met een dikke ondervacht zullen genieten van de verkoeling en het comfort die deze vesten bieden tijdens de hete zomermaanden.

Je hond is ziek of wordt ouder

Oudere honden hebben vaak een verzwakt immuunsysteem. Dit geldt ook voor zieke en (tijdelijk) verzwakte honden. Hierdoor heeft je hond meer kans om griep of verkoudheid te krijgen, vooral op ijskoude winterdagen. Naast een verzwakt immuunsysteem, krijgen oudere en zieke honden natuurlijk ook minder beweging. Dit maakt het voor hen een stuk moeilijker om zichzelf warm te houden. Een lekker warme hondenjas of -trui helpt je hond lekker warm te houden, geeft bescherming en zorgt ervoor dat je zieke of verzwakte hond zich volledig kan focussen op herstel.