...

YUNE – ‘Emmène-moi danser ce soir’

YUNE stelt nieuwe Franstalige single voor

YUNE stelt nieuwe Franstalige single voor: ‘Emmène-moi danser ce soir’. YUNE (‘Wonderful Life’, ‘Online!’), een covergroep uit Broechem, opgericht in 2005 door zangeres-leidster Ilse Melis en haar muzikanten. Sindsdien staan ze garant voor een stevig feest. “In de loop der jaren heeft ons muziekrepertoire zich ontwikkeld tot een perfecte mix van Engelse en Franse covers en treden we op in onze eigen YUNE-stijl. Net even anders, maar toch herkenbaar”, zegt Ilse. Na de release van de succesvolle single “Nathalie” in 2021, hebben ze nu een nieuwe single “Emmène-moi dancer ce soir” in het Frans. De nieuwe Franse single “Emmène-moi danser ce soir” is een eigen versie van de gelijknamige klassieker van Michèle Torr.

Yune-Emmene-Moi-Danser-Ce-Soir

Onopgemerkt aangaan van een relatie

Het lied gaat over de routine van het vaak onopgemerkt aangaan van een relatie, de behoefte om de ander weer te vinden en tijd om voor de ander te maken, ook al heb je soms veel verplichtingen. “Deze single is tot stand gekomen na een telefoontje van de muziekredacteur van MENT TV die ons vroeg om het nummer te spelen tijdens hun eindejaarsshow, waar ook de Loftrompetten voor de Vlaamse ammusementsmuziek bij hoorden. Onze vorige De single “Nathalie” werd genomineerd voor een Lofttrompet in de categorie “Beste Videoclip” We waren meteen enthousiast over het nummer en gingen de uitdaging aan om de originele versie van “Emmène-moi danser ce soir” om te zetten in een YUNE-versie.

Het favoriete nummer van mijn moeder

Dit nummer heeft ook veel emotionele waarde voor mij omdat het het favoriete nummer van mijn moeder is. Helaas is ze 14 jaar geleden overleden”, zegt frontdame Ilse. Naast een geweldige zangeres en geweldige muzikant heeft YUNE twee getalenteerde dansers die voor die extra “wow”-factor zorgen in de videoclips. Antar Latifine, een vaste danser bij K3 Ballet, is geen onbekende op het grootste podium van het land en staat bij de kinderen opnieuw bekend als “Idris Tahiri” uit de Ketnet-serie Gamekeepers. Danseres Sandrine Wouters, afgestudeerd aan de Koninklijke Muziekacademie in Antwerpen, is ook te vinden op YUNE. Sandrine heeft meerdere malen op Tomorrowland gedanst en was te zien in uitvoeringen van “VENN” en “Iris Bouche”. In 2020 won ze ook de eerste prijs voor Beste Jeugdchoreografie.

‘Emmène-moi danser ce soir’, de nieuwe single van YUNE, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.