...

Reisplannen? Zo pak je je koffer efficiënt in

Reisplannen Zo pak je je koffer efficiënt in

Reisplannen? Zo pak je je koffer efficiënt in

Hoe vaak ben je al niet op je bestemming aangekomen en heb je je koffer geopend om een verfrommeld stapel kleren aan te treffen? Het overkomt de beste onder ons. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om kleding en andere accessoires op een slimme manier in te pakken. Maar hoe begin je met dat inpakken? Check eerst het weer op je bestemming, zo neem je mee wat je nodig hebt en ook echt zal dragen tijdens je reis. Is dat gebeurd? Dan kan je beginnen nadenken over de items in je garderobe.

Zorg dat je alles bij de hand hebt

Naast kledij zijn er ook andere items die je moet inpakken. De truc is om te beginnen met de toiletartikelen. Alleen de benodigdheden zoals crème, reiniger, zonnebrandcrème en insectenspray pak je het beste in in een lekvrije container. Voor je technologie, breng je best een alles-in-één adapter mee voor internationale reizen, oplaadsnoeren en ook een extra batterij. Ook een veiligheidstasje waarin je paspoort, creditcards en reisdocumenten zitten, is aangeraden. Vergeet zeker ook een tasje voor noodgevallen, zoals een EHBO-kit of reismedicatie niet. Vaak besef je ook nog eens last-minute dat je toch nog iets te kort komt, zoals een mini shampoo, deodorant of scheermesjes die mee mogen in je handbagage. Het kan handig zijn om voor je reis toch nog eens enkele dagdeals te bekijken, zo kan je alles nog tijdig in huis halen en stressvrij aan je vakantie beginnen.

Je kleding kreukvrij houden

Dan nu je kledij. Je doel is om ervoor te zorgen dat je kleding in je bagage past, maar ook kreukvrij is als je ze uitlaadt. Voor het inpakken is het aangeraden om van het grootste naar het kleinste kledingstuk te gaan. Eerst broeken, dan rokken, dan shorts. Best leg je ze langs hun taille en vouw je ze in tweeën om de omvang te minimaliseren. Overhemden, truien, ondergoed, sokken en pyjama’s vouw je best op en leg je daarna bovenop. Daarna kan je beginnen met de stapel op te rollen, zodat je een compacte rol aan kledij heb. Die rol leg je dan op de bodem van je koffer zodat het niet verschuift tijdens de reis.

Je dikste paar schoenen en jas draag je best terwijl je reist, om zo ook plaats in je koffer te besparen. Alle niet-vloeibare spullen kan je het beste in het midden plaatsen (zoals je vaste toiletartikelen of tas vol met technologie). Vloeistoffen zoals douchegel, die je nog hebt gescoord bij een van de voordeel deals vlak voor vertrek, kan je het beste in een zak aan de buitenkant stoppen. De jassen kunnen dan bovenop met de mouwen naar binnen gevouwen en hups, je bent er helemaal klaar voor!

Met deze tips kan je vanaf nu je koffer overzichtelijk inpakken en je niet langer ergeren aan je verfrommelde kledij wanneer je op je bestemming aankomt. Zo is er genoeg tijd om te genieten van begin tot einde!