...

Guusje neemt op nieuwe single ‘De laatste trein’

Guusje, Internationale singer-songwriter

Guusje, Internationale singer-songwriter neemt op nieuwe single ‘De laatste trein’ met Roxeanne Hazes: “vaste gewoontes loslaten is het moeilijkste wat er is”. Guus Mulder, ook bekend als Guusje, is een Amsterdamse artiest en singer-songwriter. Zijn werk varieert van het schrijven van internationale pop- en dancenummers tot het schrijven voor enkele van de grootste Nederlandse en internationale artiesten. Hij schreef verschillende hits zoals de single “Waar Ga Je Heen” voor de Nederlandse popster Emma Heesters en de dancehit “On & On” van Alok & Dynoro (meer dan 130 miljoen streams op Spotify). Na het ontwikkelen van zijn eigen unieke en vernieuwende Nederlandse popmuziek, bracht hij zijn eigen muziek uit onder de naam “Guusje”. In 2020 werden zijn singles “Balkon” en “Alleen” uitgebracht door Universal Music.

Guusje en Roxanne Hazes

Samen met Roxeanne Hazes

In 2021 was hij de support act tijdens de tour van Roxeanne Hazes en was hij druk bezig met het schrijven van nieuwe liedjes. Dit jaar brengt hij zijn album “Liedjes Over Girls” uit, met daarop de eerste single “De Laatste Trein” met Roxeanne Hazes. “Toen we het nummer schreven, hadden we sterk het gevoel dat er een vrouwelijk personage voor nodig was. Toen we naar Roxeanne vroegen, was ze meteen enthousiast, en nadat we het samen hadden geschreven en gezongen, klonk alles geweldig. Het was perfect. Later vonden we dat Roxeanne’s vader ook een nummer had uitgebracht genaamd “The Last Train” – wat een toeval. Het nummer gaat over een korte relatie die op een pijnlijke maar vredige manier eindigt, en het feit dat “Hoe leeg het voelt om thuis te zijn in The Last Trein”.

Foto: House Of Entertainment

‘De Laatste Trein’, de nieuwe single van Guusje en Roxeanne Hazes, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.