...

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping

Ben je een echt buitenmens en ben je in het (gelukkige) bezit van een tuin? Dan is een overkapping van je terras wellicht het overwegen waard. Een terrasoverkapping biedt bescherming bij diverse typen weer wat maakt dat je ook langer buiten kunt zitten; zelfs het hele jaar door. Het biedt bescherming bij regen en wind in de herfst en winter en als je tuin veel zon krijgt, is het zelfs fijn om enige schaduw te krijgen die de overkapping biedt. Maar waar moet je nu allemaal rekening mee houden als je een terrasoverkapping wil aanschaffen?

Overgaan tot aankoop terrasoverkapping

Ben je eruit en wil je overgaan tot het daadwerkelijke aankopen van een terrasoverkapping? Dan zijn de volgende punten wel goed om te weten bij de aanschaf van een terrasoverkapping.

Bedenk dan als eerste waar je de overkapping geplaatst wilt hebben. Je kunt het bijvoorbeeld zien als een verlengde van je woonkamer, of keuken, als je de overkapping maakt over het terras wat aan de tuin grenst direct aan de woning. Je kunt het zien als een soort serre, maar dan om droog (en uit de zon) te kunnen zitten. Dat is dus meteen een volgend punt van aandacht; hoe is je tuin gelegen? Waar heb je het meeste zon? De houtsoort is ook erg belangrijk. Denk ook na of je de zijkanten dicht wil hebben. Het weer in Nederland is erg divers. Zorg er ook voor dat de palen wel stevig kunnen staan, zodat de tuinoverkapping goed verankerd is! kijk op Foravida.nl voor meer informatie.

Hout gebruiken voor de overkapping

Een overkapping wordt meestal gemaakt van aluminium of van hout. Dan maakt het nog wel uit voor welk type hout je kiest. Er zijn namelijk best veel verschillende soorten hout. Echter, lang niet elke houtsoort is geschikt voor een overkapping. De kwaliteit van de diverse soorten hout is ook verschillend. Heb je bijvoorbeeld een overkapping van hardhout, dan is dat wel meteen de duurste houtsoort. Dit vanwege het feit dat de overkapping dan het langste meegaat. Uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan. Kies je voor grenen of vuren hout, dan moet je er wel voor zorgen dat deze goed behandeld zijn vooraf en ook goed onderhouden worden door regelmatig opnieuw te lakken of te beitsen.

Aluminium tuinoverkapping

Het voordeel van aluminium is dat het minder zwaar is en ook niet onderhoudsgevoelig. Aluminium is met name als je voor een strakke en meer moderne uitstraling kiest. Een tuinoverkapping van hout is als je voor een meer natuurlijke uitstraling kiest./ Het ligt ook aan het soort woning en aan de tuin hoe deze eruit ziet. Een strak aangelegde tuin is anders dan een tuin met veel planten of bomen bijvoorbeeld.