...

De makkelijkste manier om je elektrische auto op te laden

De makkelijkste manier om je elektrische auto op te laden

De makkelijkste manier om je elektrische auto op te laden

Je bent in het bezit van een elektrische auto of een hybride wagen. Of je bent verantwoordelijk voor het wagenpark van een bedrijf. In beide gevallen merk je dat milieuvriendelijk elektrisch rijden in de praktijk veel voeten in aarde heeft. Waar een bestuurder van een benzine- of dieselauto overal voldoende gelegenheid heeft om te tanken en in zeer korte tijd weer de weg op kan, is dit bij elektrisch rijden nog zeker niet overal goed mogelijk. Hierdoor wordt vooral het plannen van langere ritten met een elektrische auto extra belangrijk. Moet de batterij van een auto worden opgeladen, dan is het handig als de bestuurder bij zoveel mogelijk oplaadstations terecht kan. Met een laadpas is dit eenvoudig te regelen.

Een laadpas is handig en geeft inzicht

Met een laadpas wordt elektrisch rijden gebruiksvriendelijk en efficiënt. Je hebt geen gedoe met afrekenen en mogelijk langere tijd wachten bij de kassa van een laadstation. Kies je voor een zakelijke laadpas, dan krijg je maandelijks een duidelijk overzicht van alle gereden kilometers en het bedrag dat je hebt besteed aan het opladen van je auto. Kies je dan ook nog voor een laadpas waarmee je bij meerdere laadstations terecht kunt, dan ervaar je extra gebruiksgemak. Je hoeft niet op zoek naar een laadstation die geschikt is voor jouw specifieke laadpas. Dit geeft je veel meer speelruimte tijdens het plannen van je ritten. Rij je zakelijk en moest je tot voor kort je brandstofkosten declareren via formulieren en bonnetjes? Met een laadpas krijgt je werkgever automatisch de juiste informatie, up to date. Dit scheelt in de verwerkingstijd, zodat je jouw reiskostendeclaratie veel sneller uitbetaald ziet.

Een universele laadpas met extra mogelijkheden

Een universele laadpas heb je al voor meer dan 200.000 individuele laadstations, waaronder alle laadstations in België. Daarnaast biedt deze laadpas ook andere voordelen. Wie veel internationaal rijdt en écht voort wil maken, is vaak aangewezen op tolwegen. Je laadpas is ook geschikt te maken voor het afrekenen van tol. Heb je een hybride auto, dan gebruik je je laadpas ook voor het afrekenen van fossiele brandstof. Rij je zakelijk en ben je verantwoordelijk voor periodieke BTW-aangifte? Op de facturen en het gebruiksoverzicht van je laadpas zie je een duidelijk onderscheid in bedragen met én zonder BTW, zodat BTW-aangifte snel en overzichtelijk geregeld is. De laadpas geeft nog een extra mogelijkheid om op kosten te besparen. Bij deze pas krijg je ook een handige app die aangeeft waar laadstations zich bevinden. Ook zie je waar je extra voordelig je auto kunt opladen.

Kies voor een goede dekking, gebruiksgemak en ongestoord rijden

Iedereen ziet wel het belang in van de transitie van rijden op fossiele brandstof naar elektrisch rijden. De praktische bezwaren en hordes die we in het begin moesten overwinnen, worden steeds meer weggenomen. Elektrisch of hybride rijden met een betrouwbare laadpas geeft je een extra steun in de rug door de veelzijdigheid en het zeer grote gebruiksgemak. Wanneer elektrisch rijden alleen maar voordelen oplevert en je in feite ongestoord kunt doorrijden, zoals je altijd gewend was, is de kans het grootst dat het nog sneller de norm wordt.