...

Dit is waarom mensen in België steeds vaker voor de fiets kiezen

Dit is waarom mensen in Belgie steeds vaker voor de fiets kiezen

Dit is waarom mensen in België steeds vaker voor de fiets kiezen

Steeds meer mensen in België (her)ontdekken de fiets tegenwoordig om te gebruiken voor hun dagelijkse mobiliteit. Terwijl voorheen de fiets vaak voor recreatief gebruik werd gepakt. Steeds vaker pakt men de fiets voor verplaatsingen die voorheen met de auto gedaan werden. Deze positieve ontwikkelingen zien we al jaren. Niet voor niets investeert onze regering steeds meer in een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur.

Wil jij weten waarom steeds meer Belgen gaan fietsen voor dagelijkse verplaatsingen? Wij hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

Fietsen is gezond

Een gezonde levensstijl wordt steeds populairder. Mensen worden zich bewuster van gezond leven en nemen dan ook vaker gezonde beslissingen. Fietsen is de gezondste oplossing op je te verplaatsen. Zeker voor kleine afstanden is het ideaal om op de fiets te stappen in plaats van de auto te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je meer beweegt en dat draagt bij aan een betere gezondheid. Zo werkt dagelijks bewegen tegen somberheid, helpt het ontspannen, vermindert het stress en helpt het je om op gewicht te blijven. Naast deze voordelen heeft fietsen nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Fietsen is goedkoop

De brandstofprijzen zijn al jaren stijgende, waardoor verplaatsen met de auto steeds duurder wordt. Door regelmatig te gaan fietsen bespaar je maandelijks vele tientallen euro’s aan brandstofkosten. Bovendien is het een groot voordeel dat je met de fiets veel minder last hebt van drukte op de weg. Zo kom je nooit in de file te staan.

Opkomst van e-bikes

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld te denken. De afgelopen jaren is de ontwikkeling op het gebied van e-bikes ontzettend snel gegaan. Bekijk hier het aanbod van Bikester waar je keuze hebt uit verschillende elektrische fietsen. De opkomst van e-bikes maakt de fiets ook geschikt voor langere afstanden. Met een goede e-bike of een Pedelec kun je ook voor langere verplaatsingen de fiets pakken.

Verbetering van de fietsinfrastructuur

In heel België wordt er gewerkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Het aanleggen van een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur draagt bij aan de populariteit van fietsen in België.