...

Dennis van Aarssen stelt nieuw album voor

Dennis van Aarssen, Nederlandse winnaar The Voice 2019

Dennis van Aarssen, Nederlandse winnaar The Voice 2019 stelt nieuw album ‘How To Live’ voor. The Voice of Holland-kampioen 2019 Dennis van Aarssen’s debuutalbum ‘Forever You’ vertelt hoe zijn leven in 2019 op een positieve manier drastisch veranderde. In 2020 stond de wereld ineens weer op zijn kop, maar dan in negatieve zin. De pandemie zorgde ervoor dat alle goede plannen werden uitgesteld en zijn snelle opkomst in muziek nam een ​​onverwachte wending. Concerten, tournees en live publiek maken noodgedwongen plaats voor live-uitzendingen en camerabeelden. Gelukkig was er in deze tijd genoeg tijd om nieuwe muziek te schrijven, en de resultaten zijn te horen op zijn nieuwe album, How To Live.

Dennis Van Aarssen

Eerste show in Amerika

“Binnenkort speel ik mijn eerste show in Amerika”, aldus de trotse Dennis van Aarssen. Dat we zelf de kracht en de kansen hebben om de tegenslagen van de afgelopen maanden om te keren tot groei en tot lessen, daar is bij Dennis van Aarssen geen twijfel over. Daarom is hij heel erg fier om zijn gloednieuwe album ‘How To Live’ te mogen voorstellen. Het is een vervolg op zijn gouden debuutalbum ‘Forever You’, dat tevens een prestigieuze Edison-award won. “Ik had een overweldigend gevoel toen mijn naam opkwam bij de Edison Awards. Dit is een van de oudste muziekprijzen ter wereld, in Nederland uitgereikt voor ‘een geluidsdrager van uitzonderlijke kwaliteit’, heel vereerd dus.

Samenwerking met DVA Big Band

Op mijn nieuwe album “How To Live” werk ik samen met DVA Big Band. In de titel staat ook een persoonlijke anekdote. Ik heb altijd geweten dat ik artiest wilde worden. Als kind zong ik wanneer ik maar kon. Mijn broer zag mij mijn passie volgen en doelgericht werken. Dat zijn twee aspecten die hij mist, en dat leidt vaak tot een zware strijd thuis. Het frustreerde me soms wanneer ik zag dat hij maar wat deed, zonder focus op lange termijn. Ik dacht dat ik hem hielp, hem vertelde wat hij wel of niet moest doen en hoe hij zijn leven moest leiden. Toen vertelden mijn ouders me dat deze methode niet zou werken. Je kunt mensen niet zomaar vertellen wat ze wel of niet moeten doen.

Geweldige samenwerking met vele Nederlandse songwriters

Iedereen kiest zijn eigen pad en hoe hij dat wil bewandelen”, aldus Dennis. Het album “How To Live” is een verzameling geworden van 10 nieuwe zelfgeschreven nummers en 2 verrassende covers. Eigen nummers zijn het resultaat van geweldige samenwerking met vele Nederlandse songwriters. “Het zijn zowel getalenteerde als creatieve zielen. Het was dan ook een eer om met hen samen te werken en ik ben trots om het eindresultaat te horen. Dankzij arrangeur Iljia Reijngoud en producer Paul Willemsen zijn de nummers die geschreven zijn een mooie eenheid geworden.” Het is een waardige opvolger van mijn debuutalbum”, besluit Dennis van Aarssen.

Dennis Van Aarssen