...

Google heeft grootse plannen met Bitcoin

Google heeft grootse plannen met Bitcoin

Google heeft grootse plannen met Bitcoin

Volgens Bloomberg heeft Alphabet, het bedrijf achter de zoekmachine Google, plannen met cryptomunten als Bitcoin. Het wil zijn betaaldiensten een andere richting uitsturen en daarbij zou de toevoeging van cryptomunten erg belangrijk zijn. Op dit moment bestaat er nog enige onduidelijkheid, maar investeerders zijn alvast hoopvol en hopen dat de Bitcoinkoers binnenkort weer zal klimmen.

Google wil een nieuwe weg bewandelen

Alphabet heeft al langer plannen om een eigen betaaldienst aan te bieden. Aanvankelijk wilde het dat doen door mensen vanuit de betaalapp Google Pay een bankrekening te laten openen. Google Pay is vooral in India populair, maar komt elders maar moeilijk van de grond. Het heeft in tegenstelling tot Apple Pay bijvoorbeeld nog niet eens een kredietkaart.

Op de plannen om betaalrekeningen aan te bieden, is het bedrijf vorig kwartaal helemaal teruggekomen. Het gaf aan dat het zich in de toekomst vooral wil focussen op het bieden van digitale ondersteuning en niet langer op het zelf aanbieden van online bankieren. Volgens ingewijden zou Google zelfs geen toekomst meer zien in online bankieren en zich vooral op de cryptomarkt willen focussen. Bij Google wil niemand dat bevestigen.

PayPal-topman moet Google helpen

Volgens het persbureau Bloomberg heeft Alphabet alvast Arnold Goldberg, een voormalig topman van PayPal, aangenomen. Arnold Goldberg moet het bedrijf in een nieuwe richting duwen. In de eerste plaats zou dat in nieuwe integratiemogelijkheden moeten resulteren. Er wordt vooral nagedacht over het integreren van financiële dienstverlening in de zoekmachine en in Google Shopping. Ook wordt er nagedacht over het vragen van transactievergoedingen en het verdienmodel dat hiermee kan worden ontwikkeld.

De opmerkelijkste nieuwe wind is die van de cryptomunten. Volgens Bloomberg zou Google hiervoor een samenwerking zijn aangegaan met BitPay en CoinBase. Dat zijn twee Amerikaanse cryptobeurzen die vaak worden gebruikt door beleggers. Hun kennis en expertise zou onder meer worden aangewend voor het opslaan van cryptomunten op digitale kaarten. Omdat beide bedrijven heel sterk gericht zijn op Bitcoin, vermoeden sommigen dat Google in de toekomst ook de mogelijkheid zal aanbieden om Bitcoins aan te houden. Volgens Bill Ready, president of commerce bij Google, zal het bedrijf echter nog niet meteen cryptomunten aanvaarden. Wel is het een duidelijk signaal dat het zich aanpast aan de wijzigende vraag van handelaars en consumenten.

Gemengde reacties op de cryptomarkt

Het nieuws zorgde wel voor veel enthousiasme bij de beleggers, maar kon het dalende koersverloop niet in een andere richting duwen. Andere signalen, zoals dat Europa miningbedrijven wil verbieden, wegen op dit moment zwaarder door. Bovendien lijken veel investeerders hun munten van de hand te doen en te kiezen voor minder risicovolle investeringen, onder andere door de onzekerheid met betrekking tot de nieuwe coronavarianten en de gebeurtenissen in Oekraïne. Eerder hebben de onlusten in Kazachstan ook al voor dalende cryptokoersen gezorgd.

Toch zegt men bij Bitcoin Trader, een online handelsomgeving dat er nog steeds mooie winsten worden geboekt. Bitcoin Trader maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en automatische handelsalgoritmen om te beleggen in cryptomunten. Beleggers kunnen op basis van dit algoritme winst maken als de koers van cryptomunten wijzigt. Omdat ze ook kunnen speculeren op koersdalingen, zijn er op de volatiele cryptomarkt altijd winsten te realiseren. Volgens het platform zelf worden er nog steeds winstpercentages tot 60% geboekt.