...

Belgen kiezen steeds vaker voor een outdoor vakantie

Belgen kiezen steeds vaker voor een outdoor vakantie

Belgen kiezen steeds vaker voor een outdoor vakantie

Uit onderzoek blijkt dat de Belgen steeds vaker op reis gaan. Een groot deel van de Belgische vakantiegangers gaat graag op een outdoor vakantie. Daarbij maakt het land waar ze heen gaan niet het verschil, maar de activiteiten die ze willen uitvoeren in die vakantie. Bij een outdoor vakantie gaat het bijvoorbeeld om het wandelen door dichte bossen. Andere outdoor activiteiten zijn:

  •         Mountainbiken
  •         Kajakken
  •         Survivallen
  •         Skiën
  •         Snowboarden

Maar bij een outdoor vakantie hoeft het niet speciaal te gaan over extremere outdoor activiteiten. Het gaat er vooral om dat je buiten in de natuur bent. Een outdoor vakantie kun je ook houden op een comfortabele camping of in een, in de natuur gelegen, vakantie huisje.

Zorg voor de juiste spullen bij een outdoor vakantie

Wanneer je op een outdoor vakantie gaat zorg er dan voor dat je de juiste én de goede spullen bij je hebt. Je vindt alle outdoor spullen die je nodig hebt op Campz. Op de website van Campz kun je terecht voor alle spullen die nodig zijn bij bijvoorbeeld:

  •         Bergbeklimmen
  •         Wandelen
  •         Kamperen
  •         Watersport
  •         Wintersport

Ga je kajakken of varen met een boot dan heb je zeker een zwemvest nodig. Als er kinderen meegaan dan hebben zij ook zwemvesten nodig. Met een zwemvest of een reddingsvest blijft het hoofd boven water zodat je altijd adem kunt halen. Een reddingsvest zorgt er bovendien voor dat je, eenmaal in het water, altijd op je rug komt te liggen. Een zwemvest zorgt er alleen voor dat je blijft drijven en zijn vooral bedoeld voor personen die al kunnen zwemmen en zichzelf kunnen draaien in het water.

Een outdoor vakantie vind altijd in de natuur plaats

Zoals gezegd vind een outdoor vakantie altijd in de natuur plaats. Daarbij maakt het niet uit wat je doet als je het maar buiten doet. De activiteiten die je in de natuur uitvoert zorgen voor plezier, maar kunnen ook uitdagend zijn en soms zelfs gevaarlijk. Zoals bergbeklimmen of abseilen. Hierbij is het helemaal belangrijk dat je veilige en goede materialen gebruikt. Het oefenen van een klimsport kan, evenals het abseilen, in België niet echt worden uitgevoerd, tenzij je dit oefent op klimwanden. Bedenk wel dat de uitrusting voor klimwanden anders is dan de uitrusting voor het ‘echte’ bergbeklimmen. Ook hiervoor kun je terecht op de website van Campz.

Wandelen is ook een echte outdoor activiteit

Ben je van plan (veel) te gaan wandelen? Ook hiervoor heb je de juiste benodigdheden nodig zoals goed zittende kleding en goed passende schoenen. Als schoenen niet goed passen kun je niet wandelen. Dat geld ook voor kleding, zeker voor broeken. Als een broek niet goed zit dan kan dat schuurplekken opleveren. Helaas werkt het weer ook niet altijd mee en is laagjes kleding vaak de beste oplossing. Met laagjes kleding kun je iets uittrekken als het warmer wordt of iets extra aantrekken als het te kil wordt of je even uitrust. Regenkleding is ook geen overbodige luxe als je gaat wandelen. Evenals een rugzak waar je alles goed in op kunt bergen.