...

Oudenaarde legt sprookjes onder de kerstboom

Oudenaarde legt sprookjes onder de kerstboom vertelsels 2022_Nathalie Laures in Bisschopskwartier

Oudenaarde legt sprookjes onder de kerstboom

Zeven vertellers van Theater Stam hebben in samenwerking met stad Oudenaarde kerstverhalen ingeblikt. “Dit jaar konden de vertelsels van Theater Stam op onze kerstmarkt helaas opnieuw niet doorgaan. Dit is een mooi, digitaal alternatief. De rode draad? Het zijn geen traditionele verhalen en ze kunnen ieders hart winnen”, zegt schepen van Evenementen John Adam. Vanaf vandaag zijn de vertelsels online te bekijken via de website van de stad.

Acteurs die sprookjes vertellen op een unieke Oudenaardse locatie, het concept werd vorig jaar gelanceerd en erg gesmaakt. “Zeker nu we vanwege corona opnieuw een aantal eindejaarsplannen moesten schrappen, zagen we hierin een mooie kans om toch iets extra’s aan te bieden”, zegt schepen van Evenementen John Adam.

Sprrokjesvertellers

Vertellers Emma Browaeys, Liesbeth Colpaert, Natalie Laurez, Ina Bonamie, Sandy Vermeulen, Jan Vandenhaute en Koen Browaeys gingen aan Huis Beaucarne, het Begijnhof, Zwart Zusterhuis, Bisschopskwartier en Kerselare voor de lens staan van het Oudenaardse videobedrijf Bloemkoolproductions.

“De vertellers hebben de verhalen volledig zelf mogen kiezen”, licht schepen John Adam toe. “Het zijn geen typische kerstvertellingen, maar verhalen waar alle leeftijden zich aan kunnen warmen bij de kerstboom.” Twee van de zeven verhalen zijn echt op maat van de allerkleinsten gebracht, met prentenboeken. De anderen zijn op maat van het hele gezin.

“Natuurlijk brengen we alles liever live omdat je dan kan meegenieten van de reacties van het publiek”, zegt Koen Browaeys, die het project regisseert. “Maar we hopen ook via deze digitale weg wat warmte te kunnen brengen, alsof we een klein familiemomentje van verwondering schenken in deze rare tijden.”

De verhalen zijn te bekijken via de website van Visit Oudenaarde via vertelsels-onder-de-stamboom.

Sandy.mov from Bloemkoolproductions on Vimeo.