...

Belgische voetballers in het buitenland

Belgische voetballers in het buitenland

Belgische voetballers in het buitenland

Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Romelu Lukaku of Eden Hazard. Een voor een voetballers die in België zijn geboren en er met een bal leerden goochelen, maar die intussen grote spelers zijn in het buitenland. Dit zijn onze bekendste Belgische voetballers in het buitenland waar we apetrots op mogen zijn.

Italië

De Serie A in Italië komt overeen met de JPL in België, ofwel eerste klasse A. In die Italiaanse serie A spelen ook een aantal Belgen mee die hun ploeg naar de top van de ranking willen leiden. De bekendste Belg is zonder twijfel Dries Mertens van Napoli. De parel van de ploeg en ontzettend populair in deze stad in het Zuiden van Italië. Zijn bijnaam luidt er ‘Ciro’, wat een typisch Italiaanse jongensnaam is. Toen het nieuws bekend raakte dat Dries en zijn vrouw Kat in verwachting zijn van een mini-Ciro, waren de Napolitanen pas helemaal door het dolle heen. Zij zien in die baby alvast een waardige opvolger voor z’n vader. Ondanks zijn kleine gestalte van 1m65 slaagt Mertens er al sinds 2013 in om seizoen na seizoen schitterend te spelen bij Napoli. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al die hevige Italianen de voetbaluitslagen live willen volgen en de sfeer in het stadion keer op keer willen voelen.

Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk spelen er heel wat bekende koppen. Romelu Lukaku bij Chelsea bijvoorbeeld. Al van kinds af aan zijn favoriete voetbalclub, dus toen hij daar zijn eerst voetstappen op het veld zette, kwam zijn grote droom uit. De voorbije jaren verkende Lukaku nog andere oorden in het VK en speelde hij in Everton en Manchester United. In 2019 verliet hij de Britse grond en trok hij naar Inter Milano, de rechtstreekse tegenstander van Mertens’ ploeg. In 2021 maakte hij toch terug de overgang naar Chelsea. Met een transfer van 115 miljoen mag hij meteen ook de naam van duurste speler ooit op zijn lijf schrijven. Over Chelsea gesproken: ook Eden Hazard voetbalde een tijd voor deze club. In 2019 besloot hij echter het regenachtige VK voor het zonnige Spanje in te ruilen en sindsdien speelt hij voor Real Madrid. Nog zo’n andere bekende Belg in het VK is Kevin De Bruyne. Hij speelt al sinds 2015 voor Manchester City en lijkt daar erg gelukkig te zijn.

Spanje

We gaven al aan dat Eden Hazard bij Real Madrid speelt en hij is daar niet de enige Belg. Ook onze beste doelman Thibaut Courtois speelt sinds 2018 bij deze ploeg. Daar maakt hij zich volgens menig krantenkoppen ‘onsterfelijk’ door zijn geweldige reddingen en zo ook de vele overwinningen die hij de ploeg bezorgt. Tot slot speelt ook Yannick Carrasco in het zonnige Spanje, meer bepaald bij Atlético Madrid. Inderdaad, de rivaliserende ploeg van landgenoten Hazard en Courtois.