...

De Vlaamse Slotenmakers Unie geeft je de nodige zekerheid

De Vlaamse Slotenmakers Unie geeft je de nodige zekerheid

De Vlaamse Slotenmakers Unie geeft je de nodige zekerheid

Een slotenmaker kiezen? Het lijkt een evidente klus, maar er zijn een heel aantal valkuilen. Ken je geen slotenmaker, dan start je zoektocht vaak via Google. Het is echter een feit, dat er heel wat malafide slotenmakers zwaar investeren om bovenaan te staan in de zoekmachines om zo klanten aan te trekken. Vervolgens worden deze klanten – die vaak in de problemen zitten met hun sleutels en/of hun slot – verder geholpen tegen woekerprijzen. Een praktijk waar de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU) zich sterk tegen afzet.

Betrouwbare slotenmakers groeperen en zichtbaarheid geven

Malafide slotenmakers zijn een ware plaag voor de betrouwbare slotenmakers die wel correct werken, correcte tarieven hanteren en klanten niet onder druk zetten. Bij de VSU, een vereniging die heel wat Vlaamse slotenmakers groepeert, lobbyen ze dan ook sterk om deze malafide praktijken stevig aan te pakken en aan banden te leggen. Er zijn heel wat verhalen van klanten die zichzelf hadden buitengesloten of waarvan het slot geforceerd was, die zijn opgelicht door malafide slotenmakers. Bij de VSU bundelen ze deze klachten en gaan ze het gesprek aan met de politiek om de nodige maatregelen uit te dokteren. Een werk van lange adem, maar wel nodig om de consument te beschermen en betrouwbare slotenmakers niet in een negatief daglicht te stellen.

vsu-presentatie-gedragscode

De Vlaamse Slotenmakers Unie groepeert dan ook heel wat professionele slotenmakers die een Gedragscode ondertekenen en werken volgens de regels van de kunst. Het zijn stuk voor stuk slotenmakers die hun job beheersen. Kies je dus voor een slotenmaker aangesloten bij de VSU, dan kan je zeker zijn van een goede service aan een correcte prijs. De slotenmakers werken volgens een afgesproken standaard die de kwaliteit van de dienstverlening garandeert. Uiteraard worden de slotenmakers zorgvuldig gescreend voor ze kunnen toetreden en worden ze ook achteraf opgevolgd.

Laat Google links liggen als je een slotenmaker in jouw buurt zoekt

Heb je nood aan een slotenmaker, laat Google dan links liggen. De slotenmakers die je daar bovenaan vindt, zijn niet allemaal even betrouwbaar. Ze investeren vaak fors om zoveel mogelijk klanten aan te trekken. Ze beweren steeds in je buurt te zitten, maar blijken in de praktijk van de andere kant van het land te moeten komen en peperdure transporttarieven aan te rekenen. En dan hebben we het nog niet over de wachttijd gehad … Niet fijn als je jezelf hebt buitengesloten of geconfronteerd wordt met een geforceerd slot.

Gebruik de kaart op de VSU-website

Bij de VSU hebben ze op hun website een kaart ontwikkeld waar je op zoek kunt gaan naar een betrouwbare slotenmaker in je buurt. Simpelweg je postcode ingeven en je krijgt meteen te zien welke slotenmakers er bij jou in de buurt actief zijn. Zo selecteer je snel en eenvoudig een slotenmaker bij jou in de buurt. Sla vervolgens het nummer op in je smartphone zodat je dit bij de hand hebt en meteen beroep kunt doen op een slotenmaker wanneer nodig.

applicatie-kaart-vsu-be-slotenmaker-leden-beschikbaar