...

Ga jij je spaargeld investeren? Dit zijn handige tips

Ga jij je spaargeld investeren Dit zijn handige tips

Ga jij je spaargeld investeren? Dit zijn handige tips

De rente op een spaarrekening is tegenwoordig niet hoog. Sterker nog, in bepaalde gevallen is er zelfs sprake van een negatieve spaarrente. Er zijn verschillende manieren om toch rendement te halen uit je spaargeld. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in aandelen of investeren in cryptocurrency. Maar waar moet je beginnen? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij zodat je het risico zo laag mogelijk houdt. Beleggen en investeren is een vak apart, en deze tips kunnen je op weg helpen in de wereld van aandelen en valuta.

Zoek veel informatie

Wanneer je start met het investeren van je spaargeld in bijvoorbeeld aandelen, gaat er een hele wereld voor je open. Zorg ervoor dat je deze wereld goed kent, voordat je er veel geld in gaat investeren. Dat betekent dat je goed onderzoek moet doen naar de verschillende aandelen waarin je kunt beleggen, hoe het werkt, wat je er voor nodig hebt, welk bedrag je gaat inzetten, en vele andere zaken. Hoe beter voorbereid je aan de slag gaat, hoe hoger de kans wordt dat jij een mooi rendement haalt uit je investering.

Bepaal je ondergrens en bovengrens

Het is aan te raden om vooraf goed te bepalen waar je grens van de investering ligt. Zo voorkom je dat je meer gaat investeren dan het geld dat je kunt missen. Bepaal vooraf welk bedrag je maximaal wil investeren, en hou je aan die afspraak. Aan de bovenkant geldt hetzelfde, wanneer je vooraf bepaalt bij welk bedrag je je rendement wil laten uitkeren, voorkom je dat je keuzes gaat maken uit emotie met de kans om rendement te verliezen. Welke grenzen je ook kiest, zorg er altijd voor dat je wat achter de hand houdt voor de momenten dat je het hard nodig hebt. Een daling van een koers van een valuta of een aandeel kan namelijk in een klein hoekje zitten, waardoor je investeirng plotseling minder waard is. Dan is het handig om wat achter de hand te hebben.

Spreid je kansen

Of je nu in aandelen gaat beleggen of gaat investeren in cryptocurrency, veel mensen kiezen er voor om hun kansen te spreiden. Beleggingen en investeringen kunnen snel omhoog of omlaag schieten, waardoor je relatief veel risico neemt wanneer je al je hoop op één aandeel vestigt. Omdat het niet altijd even makkelijk is om de pareltjes uit de markt te vinden om in te investeren, is het spreiden van je investering geen onverstandige keuze.

Maak tijd voor analyse

Kopen en verkopen van aandelen of valuta klinkt erg interessant, maar zorg ervoor dat je je keuzes maakt op basis van goede bronnen. Deze bronnen moet je regelmatig analyseren. Wat gaat goed, wat gaat minder goed? Welke ontwikkelingen zie je in de verschillende markten waarin je investeert? Want vinden de experts een verstandige manier van investeren? Maak geen keuzes op onderbuikgevoel maar op basis van concrete data en betrouwbare bronnen.

Twijfel je over je investering of weet je niet zeker of jouw keuzes de juiste zijn? Laat je dan altijd adviseren door een expert. Meer kennis zal je helpen om grote stappen vooruit te maken.