...

Ondanks coronacrisis blijven Belgen vertrouwen in bitcoin

bitcoin

Ondanks coronacrisis blijven Belgen vertrouwen in bitcoin

Door de snelle uitbraak van het coronavirus is de waarde van bitcoin en andere cryptomunten meer dan gehalveerd. De koersen van de aandelenmarkt en de goudprijs ging naar beneden, en bitcoin werd meegetrokken. Maar sinds het dieptepunt is bitcoin met meer dan 80 procent gestegen.

Wat doet dit met het vertrouwen van Belgen in bitcoin en andere cryptomunten? BTC Direct deed onderzoek onder 1.370 Belgen waaruit blijkt dat Belgen positief blijven over cryptocurrency’s.

Belgen hebben nog steeds vertrouwen

Ondanks de dalende koers hebben Belgen nog steeds vertrouwen in cryptocurrency’s zoals bitcoin. Ruim de helft (51%) van de respondenten heeft evenveel vertrouwen in cryptocurrency als in eind 2017.

Voorkeur voor bitcoin

Belgen zijn vrij anoniem over hun voorkeur. Op het moment van schrijven bestaan er bijna 5.400 cryptocurrency’s, maar bijna driekwart van de ondervraagden (74%) geeft de voorkeur aan bitcoin. Meerdere antwoorden waren mogelijk. De top drie wordt afgesloten met ethereum (45%) en ripple (43%).

Meeste cryptobeleggers zijn jongvolwassen man

Het cliché dat crypto een mannenwereld is lijkt waar te zijn, als je kijkt naar de demografische gegevens. Slechts 6% van de respondenten is vrouw.

De meeste ondervraagden zijn jongvolwassen mannen tussen 26 en 35 jaar (28%). Ook de leeftijdsgroep daarboven, tussen 36 en 45 jaar is goed vertegenwoordigd (26%). Slechts 8% geeft aan 65 jaar of ouder te zijn. Blijkbaar slaat cryptocurrency nog niet echt aan bij de ouderen.

Winst voor de lange termijn

De meeste Belgen speculeren in cryptocurrency zoals bitcoin. Veruit de meeste Belgen verwachten pas op de lange termijn winst te behalen (57,4%). Ruim een derde van de Belgen handelt in bitcoin voor de korte termijn (32%). Slechts 1,6% van de Belgen zegt cryptocurrency te gebruiken voor transacties of internationale overboekingen.