...

Mydonna Tribute band brengt ‘Frozen’

Mydonna Tribute band brengt ‘Frozen’

Mydonna Tribute band brengt als eerste single een coverversie van Madonna’s controversiële wereldhit ‘Frozen’. De Gentse tributeband Mydonna is in 2017 voortgekomen uit de rockband “Needle”. In hun optreden hebben ze een rockversie van Madonna’s nummer gespeeld, zoals “Material Girl”. De band voegt altijd een eigen stijl toe met een hoog rockgehalte. De eerste show heeft een nogal dramatische sfeer. Na wat interne veranderingen verwelkomde de groep zangeres Caroline Clement als de “ultieme Madonna” in 2020. Met sterk gelijkende stemmen, precieze choreografie en bijpassende kostuums belichaamt Caroline volledig de kenmerken van de tribute-show.

Mydonna Frozen

Emotionele betekenis voor leadzangeres Caroline

“In 2020 hebben we twee optredens voor live publiek gedaan. Toen Corona in het land was, hebben we een andere digitale aanpak gekozen en streamingconcerten opgezet. Die bleken erg populair bij het (digitale) publiek De reactie was overweldigend”, zegt Mydonna’s bassist Luc Waegeman trots. De leden van Mydonna’s band kozen als eerste single “Frozen” vanwege de emotionele betekenis voor leadzangeres Caroline. Dit nummer gaat over verlies, een soort onbeantwoorde liefde. “‘Frozen’ is een van Madonna’s populairste nummers en markeert een keerpunt in haar carrière omdat ze een andere stem gebruikt.

Marokkaanse invloeden

Bovendien is dit nummer gekenmekt door Marokkaanse invloeden. Daarom is ​​de Mydonna-versie van “Frozen ” opgedragen aan mijn dierbare vriend Djamel, die eerder dit jaar stierf aan COVID-19. Bij het spelen van dit nummer komen er altijd veel emoties vrij. Tegelijkertijd geeft het me het geeft een gevoel van rust en troost, ‘ zegt Caroline Clemens. In 2005 zorgde dit nummer voor veel opschudding in België omdat Madonna werd beschuldigd van plagiaat. Het arrest werd echter in 2014 vernietigd door het Belgische Hof van Beroep.

De band heeft de smaak om eigen singles uit te brengen duidelijk te pakken. Op 14 januari stellen ze hun debuutalbum ‘Revirginized’ voor. Een album met covers van Madonna, geheel opnieuw ingespeeld en met de eigen identiteit van ‘Mydonna’ in verwerkt.

‘Frozen’, de nieuwe single van Mydonna, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.