...

Op vakantie zonder hond: hoe vind je een geschikte hondenoppas?

Op vakantie zonder hond - hoe vind je een geschikte hondenoppas

Op vakantie zonder hond: hoe vind je een geschikte hondenoppas?

We willen allemaal maar al te graag onze trouwe viervoeter meenemen zodra we op vakantie gaan. Helaas blijkt dit niet altijd mogelijk. Je hond thuis laten is voor jullie beiden niet leuk, soms heb je simpelweg geen andere optie. Gelukkig zijn er nog allerlei manieren om het voor jullie beiden zo plezierig mogelijk te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je hond het toch enorm naar zijn zin heeft zonder jou? Hoe kies je de juiste opvang? En waar moet je allemaal aan denken zodra je op vakantie gaat maar de hond in iemand anders zijn verantwoordelijkheid laat? 

De juiste opvang

Zodra de geliefde viervoeter helaas niet mee kan op vakantie, kiezen veel mensen er voor om deze bij vrienden of een familielid te laten. En het liefst natuurlijk bij mensen die zelf ook enorm begaan zijn met dieren en het zelfs leuk vinden om op te passen. Een hond vraagt echter een flinke dosis aanpassing in zowel tijd als omgeving. Hierdoor is het helaas niet voor iedere kennis zomaar mogelijk om je hond voor een week of meer in huis te nemen. Sommige mensen wonen immers vrij klein of zijn dusdanig veel aan het werk dat zij je maatje niet zo vaak uit kunnen laten als hij eigenlijk zou willen. Daarom kiezen steeds meer mensen ereen professionele hondenoppas.

Een professionele hondenoppas inschakelen

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor mensen die geen bevriende kennis hebben om op de viervoeter te passen. Een hondenoppas inhuren wordt dan ook steeds populairder. Het concept is vrij simpel: je huurt iemand in om met je hond te gaan wandelen en je betaald de persoon per uur. Je kunt er voor kiezen om de persoon bij jou thuis te laten komen – wat enorm handig is omdat velen ook gelijk aanbieden om de planten water te geven. Daarnaast zijn er ook vele hondenoppassers die juist aanbieden dat je hond bij hen kan blijven. Vaak heeft je trouwe viervoeter dan ook gelijk een paar andere speelkameraden, aangezien vele hondenoppassers zelf ook huisdieren hebben, of op meerdere honden tegelijkertijd passen.

Dit is echter geheel afhankelijk hoe sociaal je hond met anderen is. Toch zijn er veel mensen, vooral in het vakantieseizoen, die een hondenoppas inschakelen. Het blijkt namelijk dat maar liefst 35% van de honden in Nederland kunnen mee op vakantie.

Je hond trainen alleen te zijn

Het is voor je hond, en tevens voor jezelf, heel belangrijk dat jouw hond ook momenten alleen thuis kan zijn. Dit is echter bij veel honden niet vanzelfsprekend. Het kan de nodige inspanning kosten om je hond te trainen om alleen te zijn. Toch zullen jij en je hond er allebei beter van worden. Sommige honden kunnen een spoor van vernielingen in huis aanbrengen zodra ze alleen gelaten worden, en tevens hebben vele honden verlatingsangst. Door ze voor je op vakantie gaat alvast te trainen alleen te zijn zorg je er in ieder geval voor dat je hond minder emotioneel zal reageren op je afwezigheid. Hierdoor heb je in ieder geval geen hondenoppas nodig die 24 uur per dag samen met je hond dient door te brengen.