...

Workshop van Klaar Hammenecker was een voltreffer

Workshop was voltreffer

Workshop van kinderpsychologe en auteur Klaar Hammenecker was een voltreffer: “Die 50 uitdagingen uit het boek lijken me leuk om te doen!” De bekende kinderpsycholoog en auteur Klaar Hammenecker was afgelopen weekend te gast in de Antwerpse speelgoed- en kinderboekhandel In Den Olifant en hield een exclusieve workshop voor kinderen en ouders. Klaar gebruikte haar nieuwste groeiboek “50 keer durven” om exclusief nieuws te brengen, omdat dit de eerste keer is dat er ruimte wordt gemaakt voor activiteiten in de boekenhoek en dan nog volledig Coronaproof. En die wegens de grote belangstelling goed was voor twee goedgevulde sessies. “50 keer durven”, mijn nieuwste boek, gaat over leren zelfverzekerder te worden.

Workshop Klaar Hammenecker

Het geeft je een goed gevoel

Ik merkte dat veel kinderen het missen of er moeite mee hebben. Met behulp van 50 superleuke opdrachten help ik ze keer op keer door hun grenzen heen en durf hen uit te dagen. Omdat je durft te proberen, geeft het je een goed gevoel en neemt je zelfvertrouwen toe”. Dat zegt Klaar voorafgaand aan de 2 workshops die ze het voorbije weekend gaf in de Antwerpse speelgoed- en kinderboekenwinkel In Den Olifant. “Dit is een perfecte plek, tussen het plagende en verleidelijke speelgoed dat ouders en kinderen samen zijn. Ik laat ze vooral proeven wat dit boek is. Naast vertellen deden we ook 3 interessante opdrachten samen.

Deelnemers waren zeer enthousiast

Het zijn zowat helpende dingen, waarbij ze kunnen voelen hoe het is om steviger te staan en meer te durven.” Na de workshop waren de deelnemers zeer enthousiast: “We vonden dit boek heel goed, dus hebben we dit boek meegenomen”, zegt Sofie Abrahams, moeder uit Borsbeek, met haar 6-jarige zoon Vic en 8-jarige dochter Lou die samen aanwezig waren. “We vonden het erg leuk, en leerden dat we sommige dingen durfden te doen, maar sommige niet”, zeiden ze in koor na afloop. Ook de 11-jarige Denys Andrushko uit Antwerpen vond het leuk: “Ik kocht dit boek omdat ik na de workshop heel nieuwsgierig ben.

Klaar Hammenecker

Het boek”50 keer durven” groeit met je mee

Zo denk ik aan de hand van deze 50 uitdagingen er ook achter te komen wat ik wel of niet durf doen bijvoorbeeld.” “Durf 50 keer te zijn” is een groeiboek. Dit betekent dat je erin kunt blijven werken. Wat je vandaag niet echt lukte of niet durft, kan je morgen, volgende week of volgend jaar wel of niet doen. Naarmate je moediger en moediger wordt, zal dit boek “50 keer durven” met je meegroeien’, zeg Klaar Hammenecker. “De laatste zaterdag voor Sinterklaas was een voor ons een voltreffer. Hoewel het redelijk druk was, waren we erg blij om deze Coronaproof workshop te organiseren met Klaar in onze boekenhoek. Auteurs ontvangen en zeker op zo’n originele, creatieve manier, is iets waar we in de toekomst nog meer gaan op inzetten”, zegt zaakvoerster Nele Vekemans van In Den Olifant.

Foto’s: House Of Entertainment

Klaar Hammenecker boek 50 keer durven