...

Filters voor je ventilatiesysteem

Filters voor je ventilatiesysteem

Filters voor je ventilatiesysteem

Een moderne woning kan niet meer zonder ventilatiesysteem. Het houdt de lucht in je huis gezond en zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. Ventilatiesystemen werken echter alleen maar naar behoren wanneer je ze goed onderhoudt. Een van de manieren waarop je dat doet, is door tijdig de filter te vervangen. Er wordt aangeraden om de filter van je ventilatiesysteem ongeveer twee keer per jaar te vervangen. Wanneer je in een dichtbebouwd gebied woont waar de luchtkwaliteit niet optimaal is, vervang je je filter best drie à vier keer per jaar.  Als je dan voor kwalitatieve filters kiest, kan je er zeker van zijn dat je ventilatiesysteem prima werk levert.

Gezonde lucht voor een gezond binnenklimaat

De filters van Soler & Palau zijn een begrip in de ventilatiewereld. Deze filters garanderen de beste luchtkwaliteit. Er bestaan zowel paneelfilters als draadframe filters in de collectie van Soler & Palau. Je kan ook kiezen voor Belgische makelij met de filters van Lemmens. Lemmens specialiseert zich vooral in ventilatie-units.

Waarom moet je de lucht filteren?

We horen het overal nu: verluchting en ventilatie zijn erg belangrijk. Niet alleen om virussen en andere ziektes buiten te houden, maar ook om algemene ongemakken te verlichten. Zo zijn geïrriteerde ogen, een verstopte neus of hoofdpijn soms tekenen van een slechte luchtkwaliteit in je kantoor of thuis. Niet alleen luchtkwaliteit is belangrijk om je gezond te voelen en je te kunnen concentreren, zorg ook dat je lucht niet te vochtig of te droog is, en poets alle ruimtes regelmatig. Stofzuig zeker genoeg in kamers waar veel stof opstapelt, en ontstof open kasten.

Koop je filters online

Je hoeft de deur niet uit om nieuwe filters te kopen. Wanneer je ventilatiesysteem aan een nieuwe filter toe is, kan je deze gewoon online bestellen. Kies de filter van het merk waar je je het best bij voelt en duid aan welk formaat je nodig hebt. Ook voor koolfilter boxen en schuimreinigers kan je op een e-shop terecht. Toch wat nood aan advies? Wanneer je niet goed weet welke filter je het best aankoopt, kan je uiteraard advies inwinnen. Dit kan via de info op de website, maar ook via Whatsapp, mail of chat.

Dienst-na-verkoop

Op alle producten die je koopt krijg je de wettelijke garantie. Voor bepaalde artikelen geldt ook de fabrieksgarantie. Je factuur is je garantiebewijs, hou deze dus goed bij. Je hebt ook recht op een bedenktijd van 14 dagen. Filters die toch niet passen of niet zijn wat je ervan verwacht had, mag je retourneren. Dit kan natuurlijk alleen wanneer je ze nog niet in gebruik genomen hebt.