...

De nieuwste trends in badkamer renovatie voor 2022

De nieuwste trends in badkamer renovatie voor 2022

Jij gaat je badkamer renoveren? Perfect! Ook bij een badkamer renovatie kun je inspelen op de trends van het moment. Meer nog, de badkamertrends voor 2022 zijn al bekend. Ga jij je badkamer renoveren en wil je helemaal mee zijn met de tijd? Wij zetten de trends voor je op een rijtje, maar je mag ze ook gerust links laten liggen en je eigen badkamer renovatie vorm geven.

De nieuwste trends in badkamer renovatie voor 2022

De 7 belangrijkste trends om je badkamer te renoveren

Trend 1 l Een eigen wellness in huis
Vergeet het drukke wellnesscentrum, als jij badkamer gaat renoveren kun je net zo goed je eigen spa bouwen. Rust en sereniteit staan daarbij centraal, zodat jij je na een drukke dag in je eigen cocon kunt terugtrekken. Meer en meer mensen kiezen bij een badkamer renovatie voor een sauna of een regendouche met massagestralen. Er zijn heel wat opties en op Pinterest/Instagram die je heel wat inspiratie op.
Trend 2 l Aardse kleuren
Weinig mensen gaan bij het badkamer renoveren aan de slag met snoepkleurtjes. Ook in 2022 is een sober palet van aardse kleuren aangewezen. Bruin, zand, terracotta, … het blijven klassiekers. Je combineert ze met natuurlijke materialen en het groen van enkele planten. Mag het toch wat gewaagder bij je badkamer renovatie? Ga voor witte tegels met gekleurde voegen.
Trend 3 l Luxe is toegestaan
Het moet natuurlijk binnen het budget van je badkamer renovatie passen, maar luxe materialen zijn alom tegenwoordig. Denk maar aan nikkel, koper, goud en grafiet. Ze ogen luxueus, maar hoeven niet altijd duur te zijn. Je combineert ze met natuursteen of met kwalitatieve houtsoorten. Felle kleuren of scherpe lijnen vallen te mijden.
Trend 4 l It’s Japandi time
Japandi? Klopt! Een mix van invloeden uit Japan en Scandinavië zorgen voor een rustgevende badkamer. Lichte tinten, natuurlijke materialen en organische vormen, typeren deze stijl. Het contrast blijft beperkt waardoor de ruimte licht blijft ogen. Licht hout en gevlogen riet vullen verder aan. Een ronde waskom of een asymmetrische spiegel komen in deze stijl perfect tot hun recht.
Trend 5 l Een vleugje Middellandse zee
Stijlvolle Marokkaanse tegels, gouden kranen, een mozaïek en een prachtige palm. Meer is er niet nodig om jouw badkamer renovatie een zuiders tintje mee te geven. Ook halfronde spiegels en kleine nissen passen perfect bij deze stijl. Voor iedereen die niet vies is van wat kleur.
Trend 6 l Lekker retro
Akkoord, je gaat je badkamer renoveren, maar dat betekent niet dat je niet terug in de tijd mag gaan. Met pastelkleuren, colorblocking en terrazzo tegels schep je zo een heerlijk retro-sfeertje. Wat vintage spullen erbij en hop, je hebt een heel bijzondere badkamer.
Trend 7 l Mixen en matchen
Het renoveren van een badkamer mag best een creatief gebeuren zijn: mixen en matchen dus! Het combineren van meerdere materialen, kleuren en structuren is een trend in 2022. Beton met hout, wit marmer met kleurrijke hexagons, … heel wat kan. Maak het niet te druk en kies materialen die bij elkaar passen en die op een natuurlijke manier in elkaar overlopen.

Zo ben je weer helemaal mee met de badkamertrends van het komende jaar. Veel succes met je badkamerrenovatie en pik er die trends uit die bij je passen.