...

Rob De Nijs neemt emotioneel afscheid

Rob De Nijs neemt afscheid

Rob De Nijs nam gisteren emotioneel afscheid van zijn trouw Vlaams publiek, alhoewel we ook veel Nederlanders in de zaal konden spotten. Dat hij in Vlaanderen nog steeds mega populair is bewezen gisteren de 14.000 aanwezigen in het Antwerps Sportpaleis. Eerst mochten een aantal gastartiesten elk twee nummers van hem brengen. Eva De Roovere mocht de spits afbijten met “Dit gekke leven” gevolgd door Annelies uit Sas Van Gent. Daarna was het nog de beurt aan Paul Michiels, Gunter Neefs en Belle Perez. Die mocht het geheel afsluiten met twee minder bekende nummers: “Open einde en huis in de zon. Rob bekeek het allemaal vanop de zijkant van het podium, hij genoot zienderogen en zag ook dat het goed was. Gene Thomas en Jan Smit moesten verstek laten gaan op dit “’t Is mooi geweest” concert van Rob wegens ziekte.

Rob De Nijs afscheidsconcert Eva De Roovere

Samen met bevriende gastartiesten

Elk van de gastartiesten was het erover eens dat de Nederlander een grote mijnheer is en ze vonden het allemaal een hele grote eer om aan zijn afscheidsconcert in Vlaanderen te mogen meewerken. Een paar jaar geleden leek de man zijn laatste concert in Vlaanderen gezongen te hebben. Bij de Nederlandse zanger werd de ziekte van Parkinson geconstateerd en toen hij tijdens een concert flauwviel op het podium, leek het tijd om te stoppen. Gelukkig maakten het coronavirus en de gesloten concertzalen dat niet echt moeilijk voor hem want zijn agenda stond toen nog behoorlijk vol. Zondagavond kon Rob de Nijs in het Sportpaleis in Antwerpen afscheid nemen van zijn Vlaamse fans. Na de gastartiesten was het eindelijk tijd om de grootmeester zelf aan het werk te zien. Een duidelijk geëmotioneerde Rob nam ondersteund door een aantal medewerkers plaats op de stoel en voor de microfoon die op het podium voor hem klaar stond.

Afscheidsconcert Rob De Nijs 21112021

We zagen menig traantje wegpinken

Dat Vlaanderen hem nog steeds in het hart sluit bewees men, door bij het opkomen van Rob hem een staande ovatie te geven en het zou zeker niet de laatste van de avond zijn. Daarna begon het concert met het nummer Hartslag, gevolgd door één van zijn hits Ritme van de regen. Maar ook zijn meest bekende en grootste hit “Het werd zomer” ontbrak zeker niet op dit repertoire. Bij het nummer “De moeite waard” kwam Rob’s jongste zoon Julius het podium opgelopen recht naar zijn vader toe om te tonen hoeveel hij wel van hem hield. Een emotioneel moment niet alleen voor Rob maar voor het gehele sportpaleis! We zagen trouwens menig traantje wegpinken bij het talrijk opgekomen publiek. Zijn vrouw volgde ondertussen alles van achter de coulissen. Af en toe moest Rob even stoppen om te drinken maar dan namen het orkest, achtergrondkoor en de toeschouwers het over, zodat het niet opviel.

’t Is Mooi Geweest

Regelmatig excuseerde Rob zich trouwens bij het publiek omwille van dit feit, maar niemand van de aanwezigen nam hem dat kwalijk. Na de hits Banger hart, Malle Babbe, Zuster Ursula, en alles wat ademt nam Rob met als bis-nummer “Niet voor het laatst” definitief afscheid van zijn Vlaamse publiek. Hij bedankte het publiek nog met de woorden: “Bedankt dat jullie mij hier door gesleurd hebben” . Daarna liet hij zijn tranen de vrije loop toen zijn huidige vrouw Henriette hem van het podium begeleidde. Een minuten lange staande ovatie van het Antwerps sportpaleis was nog zijn deel. Toen zat het laatste concert en emotionele rollercoaster in Vlaanderen erop. Normaal staat er nog een laatste afscheidsconcert gepland in 2022 voor zijn Nederlandse fans, maar dat hangt natuurlijk af van de evolutie van zijn ziekte. In ieder geval dit was zijn laatste concert op Vlaamse bodem en wij waren erbij.

Foto’s: House Of Entertainment

Rob De Nijs Afscheidsconcert Antwerpen 21112021