...

Sasha & Davy naar Nederland?

Sasha en Davy ook in Nederland?

Sasha en Davy, wenken ze naar Nederland? “Wat een verrassing, we waren hier een tijdje niet niet goed van, maar ik ben blij dat hij nog wat tijd kon vrijmaken in zijn extreem drukke schema”, zei Sasha Rosen geëmotioneerd. Afgelopen weekend stelden ze hun nieuwe album “Thuis” voor samen met haar man en zangpartner Davy Gilles. Dit gebeurde bij CC ’t Spoor in Harelbeke, waar de eerste fans zich al vroeg in de middag hadden aangemeld. “Ons nieuwe album bestaat uit 15 nieuwe nummers, aangevuld met 30 bekende Sasha & Davy-nummers die we de afgelopen 10 jaar hebben uitgebracht. De afgelopen herfstvakantie hebben we deze nieuwe liedjes vooral thuis geoefend met de kinderen. Toen we vanaf het podium in de zaal keken, zagen we dat Beau en Noa al meededen met de nieuwe liedjes, terwijl de overgrote meerderheid in de zaal ze pas ontdekten (lacht).

Sasha ² Davy

Broer Yoeri verrast Sasha

Wat heel bijzonder is, is dat ze ons volop steunen in onze muzikale avonturen, net als mijn andere kinderen, wat erg ontroerend is (lacht). Net als ons trouwe publiek, waarvan sommigen uren moesten rijden om in Harelbeke van de partij te zijn. Na de afgelopen donkere en corona-maanden is het allemaal heel gezellig”, zei Davy Giles geëmotioneerd. Ook bij Sasha Rosen zal de middag nog lang positief nazinderen, want onverwacht kregen zij en haar gezin een verrassingsbezoek: “Meestal weet ik altijd wel wat zeggen, maar toen ik hem ineens in de zaal zag zitten, wist ik het even niet”, steekt Sasha van wal. Naast DJ Robert Abigail, de man die van de Sasha & Davy-hitsingle ‘Radio’ een paar zomers geleden nog een heerlijke remix maakte, was het vooral Yoeri van den Busken die de aandacht van het koppel trok. “Yoeri is mijn oudste broer. Hij is niet alleen schrijver, maar ook eindredacteur bij De Telegraaf.

Sasha & Davy met broer Youri

Achtergrondkennis een grote troef

Met andere woorden, zijn agenda is superdruk, maar hij vond toch een onverwacht gat in de agenda om ons te verrassen.” Creatief zijn is iets wat we gemeen hebben. “Ik vond het ontzettend lief dat hij voor ons een persoonlijk gesigneerd exemplaar had meegebracht van zijn nieuwste boek ‘Wim Jansen”, waarmee hij in de Nederlandse media momenteel enorm in de belangstelling staat. We hebben hem ook blij gemaakt met een gesigneerd exemplaar van ons nieuwe album “Thuis”. Yoeri heeft er trouwens in de achtergrond ook aan meegewerkt. Inderdaad, Davy en ik belden hem vaak om te controleren of de woorden en zinnen die we in bepaalde teksten gebruikten, correct zijn in het Nederlands. Op dat moment is zijn werk en achtergrondkennis een grote troef voor ons, want hij was de ideale persoon die ons snel kon adviseren en kan aangeven welke woorden of zinsconstructies juister of passender waren.” Yoeri zelf is enorm trots op zijn zus en zwager.

Sasha & Davy Harelbeke

Ze maken al 10 jaar geweldige muziek

“Ze maken al 10 jaar geweldige muziek, die aansloeg bij een groot publiek. Bij de opname van het album werkten ze samen met de Marcel Fisser band. Dit zijn geweldige muzikanten die ik heb leren kennen van “Beste Zangers” (de originele Nederlandse versie van onze “Liefde voor muziek”). Dit is één van mijn favoriete tv-programma’s en ik denk dat Sasha & Davy daar niet zullen misstaan. Ik heb zelfs Jan Smit, die ik goed ken en het programma presenteert, al een bericht gestuurd! Dus wie weet!” Net als het publiek genoten Sasha & Davy in Harelbeke van de eerste tot de laatste minuut en grepen ze de kans om hun album “Thuis” te vertonen: “Dit is het einde van een moeilijke periode, maar ook de start van de viering van ons 10-jarig bestaan.

Sasha & Davy Harelbeke

Een ideaal eindejaarsgeschenk

Naast het concert is er een fysieke 3-CD box, samengesteld uit 15 nieuwe nummers, aangevuld met 30 hits van de afgelopen 10 jaar. Dankzij de inspanningen van onze platenmaatschappij krijgen mensen waar voor hun geld. CD De box is ook een ideaal eindejaarsgeschenk voor de feesten die er nu aankomen.” In de Vlaamse Ultratop 30 creëerden Sasha & Davy deze week een stunt: Davy Gilles stond al een tijdje in de hitparades met zijn solo-single “Hij vecht”, en nu heeft Sasha Rosen zich erbij gevoegd. Die laatste verscheen met haar debuutsingle “Door Jou” ook in de lijst.” Iemand fluisterde dat een stel dat individuele singles uitbrengen maar ze samen promoten en dan nog gescheiden in de hitlijsten staat, heel uniek is. Deze twee nummers zijn ook terug te vinden in ‘Thuis’, het album waarvan de nieuwe songs bestaan uit 4 solo’s van zowel Sasha als Davy.

Sasha & Davy naar Nederland? - Sasha Davy Harelbeke 1

Foto’s: House Of Entertainment