...

Ine De Deken, klinisch psychologe signeert

Ine De Deken, klinisch psychologe signeert

klinisch psychologe Ine De Deken signeert volgende week haar succesvolle ‘Weten wat je wil’-debuut op ‘LEES! Het Boekenfestival’ in Antwerp Expo. De West-Vlaamse klinisch psycholoog Ine De Deken maakte haar debuut als schrijfster met “Weten wat je wilt verlichten van stress en burn-out”. Met de herkenning en bewerking van Sonja Kimpen’s bestseller “Sterker Dan Stress” is Ine’s boek over positief denken absoluut populair. “Door de strenge coronamaatregelen en lockdown-maatregelen zijn veel mensen van richting veranderd en bewuster gaan leven.

Ine De Deken

Nadenken over hun leven

De afgelopen maanden heb ik tijdens de verplichte sluitingsperiode getuigenissen gehoord van kappers en horecaondernemers in de praktijk. Bewust dat ik dit heb afgerond sommige daarvan zijn na de lockdown bewust niet meer herbegonnen. In die zin heeft Corona er ook aan bijgedragen dat veel mensen op basis van intense zelfreflectie tijd besteden aan het nadenken over hun leven. Het is “weten wat je wilt als middel tegen het bestrijden van stress en burn-out” ook over… lijd je je leven of leef je je leven?” Ine De Deken gebruikt in haar boek de bekende “wensboom en jaarboom”, een begrip dat Sonja Kimpen eerder in haar boek introduceerde.

De wensboom is een verzameling van dingen

Dit kostbare idee heb ik van haar geleend en verder uitgewerkt. De wensboom is een verzameling van dingen waar je in dit leven nog van droomt, toepasbaar op verschillende levensgebieden: gezin, werk, hobby’s, sociale status, … In het boek is de wensboom specifiek, en ik heb ook herstelbomen toegevoegd. Ik heb ze samen met Sonja gemaakt. Dit is vooral voor degenen die herstellende zijn van een ernstige burn-out, depressie, onopgelost verdriet, trauma of soortgelijke problemen Mensen die langskomen en die hierdoor echt in de problemen zitten. Als je het gevoel hebt dat je echt vastzit in je leven, is het belangrijk om eerst deze herstel- of verwerkingsprocessen te starten.

Je grootste levensdromen en doelen

Pas dan kun je je levenspad voortzetten, waar je je grootste levensdromen en doelen kunt realiseren ’, zegt Ine. Als klinisch psycholoog is Ine De Deken ook coördinator van haar eigen paramedisch en opleidingscentrum ViZiT. Vanuit die praktijkervaring, maar ook door persoonlijke begeleiding, zijn groepsbijeenkomsten en webinars in sterke toename van burn-out een van de doorslaggevende argumenten voor het schrijven van dit boek. “Vanwege mijn specialisatie en praktijkwerk zie ik hoe het aantal burn-outs op het werk in recordtempo blijft stijgen en toenemen, vooral onder jongeren. Ooit heb ik veel alarmbellen zien afgaan, en dacht ik: er moeten maatregelen worden genomen, dit was een sterk signaal.

Dit is een echt werkboek

De uitgeputte mensen die ik als psycholoog heb begeleid, vertelden me al snel dat er veel theoretische boeken op de markt zijn, maar de meeste van hen missen energie en aandacht. De luide roep voor een praktisch werkboek is niet in dovenmansoren gevallen, integendeel. De ervaring die ik heb opgedaan in vele conferenties en seminars hebben we slim gecombineerd met de wensboom en herstelboom in het activiteitenboek “Begrijp de remedies voor stress en burn-out die je wilt”. Dit is een echt werkboek dat mensen verder kan helpen en direct voor zichzelf aan de slag kan Ik heb de afgelopen weken veel positieve reacties mogen ontvangen. ”

Boek Weten wat je wil

Nu maandag 1 en dinsdag 2 november 2021 signeert Ine De Deken tussen 10u00 en 18u00 haar ‘Weten wat je wil’-debuut op ‘LEES! Het Boekenfestival’, dat in Antwerpen Expo plaatsvindt als vervanger van De Boekenbeurs. Iedereen die langskomt op de beurs en een boek aanschaft, krijgt er een leuke attentie en een gratis trainingsavond rond zelfzorg bij. Je maakt ook nog kans om toegang te winnen op een splinternieuwe vorming (‘Leidinggeven en Zelfzorg’) of de online trainingsreeks (‘Meer energie, minder stress’).

Meer info over Ine De Deken haar boek ‘Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out’ vind je op www.Centrumvizit.be.