...

Sammy Baker stelt ‘Sofia’ voor

Sammy Baker en Sofia

Sammy Baker stelt zijn nieuwe single ‘Sofia’ voor. Hij werd geboren in Diest en woont in Tielt-winge, en stelt zijn nieuwe single “Sofia” uit. ‘Aangepast aan een waargebeurd verhaal’ lachte Sammy. Op 14-jarige leeftijd was het nummer van hem al te horen in de BRT top 30. Muziek heeft mij altijd gefascineerd, zelfs als kind. Het was geweldig om je muziek destijds in de BRT top 30 te horen.

Sammy Baker

Een nummer met een Spaans tintje

Vanaf dat moment wist ik dat ik meer met muziek wilde doen. Vandaag heeft Sammy zijn nieuwe single “Sofia” uitgebracht. Al een tijdje wilde hij een nummer uitbrengen met een Spaans tintje. Dit nummer is gecomponeerd na een samenwerking met de songwriter Jean-Pierre Kerkhofs en Wendy D’Joos. “Toen ik jong was, gingen mijn ouders en ik vaak op vakantie naar Spanje. In Barcelona ontmoette ik een meisje, mijn eerste liefde.

Een andere richting

Haar naam was Sofia. Helaas was er toen nog geen sociale media en konden we het contact niet onderhouden. Dit is waar vakantieliefde over gaat. Normaal gesproken breng ik schlagernummers uit, maar deze keer wil ik het een andere richting geven en kiezen voor een sound die iets meer richting pop gaat, mét een Spaans tintje.” Vanuit het perspectief van Sammy’s agenda is het duidelijk dat de knal echt duidelijk is.

Mensen sprongen op de tafels

Tijdens de eerste optredens na de versoepelingen was het ontspannen, de zaal stond bijna op zijn kop. Mensen sprongen op de tafels en banken en iedereen werd gek. Ook op muzikaal vlak zit hij niet stil en denkt hij al aan het vervolgtraject. “De volgende single is klaar en komt in februari uit. Dit wordt een duet, maar meer kan en mag ik nog niet zeggen”, aldus een mysterieuze Sammy Baker.

‘Sofia’, de nieuwe single van Sammy Baker, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.