...

Wieze Oktoberfeesten opnieuw een succes

Wieze Oktoberfeesten terug na Corona

Wieze Oktoberfeesten de eerste editie terug nadat Corona er een stokje kwam voor steken waren opnieuw een succes. Reeds vanaf 18u kwamen de wagens druppelsgewijs binnengereden op de grote parking van de Wiezehallen. In de rij waar we moesten aanschuiven stond iedereen braaf te wachten met het Covid Save Ticket (meestal op de smartphone en in de andere hand hun identiteitskaart. Ondertussen werd er lekker gekeuveld tussen de toeschouwers. Om het geheel (de wachttijd) wat aangenamer te maken deed men beroep op Die Alpenhoornvrienden die hun longen uit hun lijf bliezen op die grote muziekinstrumenten.

Wieze Oktoberfeesten opnieuw een succes - IMG 6811

Larums Oberbayern Orkest

Toen we de grote toen nog bijna lege Wiezehal betraden was Der DJ Aus Den Bergen, samen met animator/presentator Franzke al goed in de weer. Omstreeks 19u nam het Larums Oberbayern Orkest het over van beide heren. Zij stuurden traditionele Oostenrijkse klanken de lucht in. Ondertussen liep de Hall langzaam maar zeker goed vol en herkenden we bij de VIP’s Carmen de vrouw van Jean-Marie Phaff de ambassadeur van de Wieze oktoberfeesten. Al wat hij moest doen was even zijn hoofd tonen op het podium en onmiddellijk klonk het Jean-Marie, Jean-Marie, Jean-Marie gevolgd met Oeh…Ah. Dan even op de tonen van de muziek eins…zwei…drai…zaufen het bier in de keel gieten en der Jean-Marie verdween weer.

Wieze Oktoberfeesten 2021

Zingende bakkerin

Het was bakkersvrouw Mayke Vanes die er als eerste de sfeer in kreeg en dat met een nummer van Laura Lyn Arrividerci Hans. Uiteraard deed het talrijk opgekomen publiek heel graag mee en zongen de longen uit hun lijf. Deze aangename verschijning op het podium kan niet alleen brood bakken, maar kan ook heel goed zingen. Dat bewees trouwens de door het publiek ingezette eerste polonaise die die avond van start ging op de tonen van Mayke Vanes. Na onze zingende bakkerin nam Der DJ Aus Den Bergen het weer over. om wat later de Red Cross Pipe Band Hamme aan ons voor te stellen. Die deden eerst een tochtje doorheen de zaal om uiteindelijk het podium te betreden om daar nog enkele nummers ten beste te geven.

Wieze Oktoberfeesten 2021

Ik schreeuw het van de daken

De volgende in het rijtje artiesten die zich mocht klaarmaken was niemand minder dan de Pajottenlandse sfeermaker Yves Segers. die zorgde voor nog meer polonaises op de tonen van onder andere ik schreeuw het van de daken, waar zijn die handen e.a. Om het geheel terug wat te bedaren en de mensen de kans te geven even te walsen zong hij ook nog café De Zwaan. Het werk dat werd voorbereid door Yves Seghers kon daarna verder gezet worden door Mike Grondy & Andrea Schön. regelmatig werden deze optredens gevolgd door der Jean-Marie die met het talrijke publiek kwam toosten. Het was het feest van de liefde en de vriendschap, maar het Wieze-bier vloeide tegelijk ook rijkelijk. En menig toeschouwer wist niet meer of het ochtend, middag of avond was.

Wieze Oktoberfeesten 2021

Accordeonvirtuoos Johan Veugelers

Na dit duo was het nogmaals de tijd voor Die Alpenhoornvrienden, deze stonden spijtig genoeg achteraan in de zaal opgesteld en zo ging er veel van hun muzikale klanken verloren. Een tip: Zet deze mensen volgend jaar op het podium en het zal stukken beter zijn. Accordeonvirtuoos Johan Veugelers die bewees dat je met een accordeon al instrument alles kunt spelen. En om dat te bewijzen speelde hij zelfs Summer Of 69 van Bryan Adams, luid meegeschreeuwd door het publiek. Het Dendermonds Bierkwartet zette de avond verder met nog enkele gezellige meezingers. Daarna was het aan Franzke om zijn zangkunsten ten toon te spreiden. Toen heb ik me echt afgevraagd als die zo graag zingt waarom leert hij het dan niet? Of lag het aan de installatie, die al de ganse avond overgemoduleerd klonk?

Wieze Oktoberfeesten 2021

Antwerps komiek Luc Caals

In ieder geval het was wel goed gezien van de organisatie om deze laat op de avond in te plannen, want niemand van het publiek scheen er wat van te horen. Zangeres en presentatrice van Ment T.V Evelyne Cannoot mocht de eerste avond afsluiten. Hoe het ’s anderendaags was met het optreden van Antwerps komiek Luc Caals die in de huid kroop van Anderé Hazes en daarna no Freddy Wally kunnen we niet zeggen want wij mochten enkel op vrijdag aanwezig zijn. Maar we veronderstellen dat de sfeer zeker en vast niet zal ondergedaan hebben voor vrijdag en dat ook opnieuw het bier rijkelijk gevloeid heeft. De enige twee artiesten die de twee dagen mochten optreden waren Johan Veugelers en Eveline Cannoot. Wij kijken alvast uit naar de editie van 2022.

Wieze Oktoberfeesten 2021

Voor meer sfeerfoto’s klik hier