...

Camper of caravan slim inrichten

CAMPER OF CARAVAN SLIM INRICHTEN

Camper of caravan slim inrichten

Een camper of caravan is je tweede huis. Als je het niet goed inricht kan het al snel een rotzooi worden. Je hebt maar weinig plek om je spullen op te slaan. Lees hier hoe je jouw camper of caravan slim kunt inrichten.

Planken
Bekleed je planken met antislipmatten. Hiermee voorkom je dat er spullen afvallen als je aan het rijden bent. Je kunt ook bakken zetten op de planken om spullen op te bergen. Ook dan zijn de antislipmatten belangrijk, omdat anders de hele bak eraf valt. Als je veel kruiden of andere kleine dingen gebruikt kan je dit opslaan in jampotten. Je kunt de deksel op een plank vastschroeven en dan het potje erop zetten. Zo valt het er niet af.

Raamdecoratie
Vaak staan er veel andere campers, caravans of tenten om je heen, waardoor er weinig privacy is. Daarom is het slim om een goed gordijn te kopen, waarbij je geen doorkijk hebt. Als je lamellen neemt, zorg er dan voor dat je die goed sluit. Vooral in de badkamer is dit belangrijk. Met duo rolgordijnen kan je de hoeveelheid daglicht in je caravan of camper reguleren. Dat kan fijn zijn als je camper of caravan snel donker wordt als de gordijnen dicht zijn. Kies voor een  te groot gordijn, omdat deze te veel ruimte in beslag nemen. Hierdoor lijkt je camper of caravan kleiner. Je kunt ook zakken op de stoffen gordijnen naaien. Zo kan je makkelijk dingen opslaan.

Organizer
Voor kleine dingen is het handig om een organizer te gebruiken. Er zijn verschillende soorten, zoals een organizer voor de rugleuningen van voorstoelen of om op te hangen aan delen van de muur. Er zijn ook deur organizers. Je kunt ze ook zelf maken. Het beste kun je kiezen voor vilt, omdat deze stof sterk genoeg is.

Kasten
Vaak is er maar weinig ruimte in een kast. Je kunt meer in je kast opslaan door een hanger te gebruiken voor meerdere kledingstukken. Door een aantal douchegordijnringen op de dwarslat van een broekhanger te hangen kan je dit gebruiken voor het ophangen van sjaals en tops. In de andere kant van de kast kan je schoenendozen plaatsen waar je schoenen kunt bewaren, maar ook losse dingen zoals sokken en onderbroeken. Een andere optie is om kleine kledingstukken te bewaren in kleine zakjes. Ook je was kan je bewaren in een mand of doos in je kast.