...

Dit moet je weten over BTU als je een mobiele airco gaat kopen

Dit moet je weten over BTU als je een mobiele airco gaat kopen

Dit moet je weten over BTU als je een mobiele airco gaat kopen

Wanneer je op zoek bent naar een mobiele airconditioner, ben je zeer waarschijnlijk het buitenlandse acroniem “BTU” tegengekomen. Het komt niet alleen in elke productbeschrijving voor, maar ook in veel productnamen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de mobiele airco 12000 BTU. Het is duidelijk dat dit belangrijk is om draagbare airconditioners te begrijpen, maar het is niet duidelijk waarom dat zo is en waarom het belangrijk voor je is. In dit artikel leggen we dat, terwijl we ook uitleg geven over BTU. 

BTU is acroniem dat staat voor British Thermal Unit, de eenheid die wordt gebruikt om thermische (warmte) energie te meten. In het bijzonder is het de hoeveelheid energie die nodig is om 1 pond water 1 ° F op zeeniveau te verhogen. Bij gebruik in relatie tot airconditioningsystemen of verwarmingen wordt de meting uitgedrukt in hoeveel BTU’s per uur het product aan de lucht kan toevoegen of verwijderen. Dat gezegd hebbende, tenzij je betrokken bent bij de productie of verkoop van koel- en verwarmingsbenodigdheden, betekent dit misschien niets voor je. Maar dat zou wel moeten als je een airco mobiel gaat kopen en dit is waarom:

Een hoger aantal BTU’s is niet altijd het antwoord. Het gebruik van een mobiele airconditioner met een BTU-niveau hoger dan nodig kan ervoor zorgen dat het apparaat snel afkoelt, uitschakelt en vervolgens, om de gewenste temperatuur te behouden, kort daarna weer aan moet. Door in zo’n onrustige tijd aan en uit te gaan, zal de compressor van je mobiele airconditioner zichzelf snel overbelasten. Als je dit buitensporig en vaak doet, verkort je waarschijnlijk de levensduur van je apparaat. Dit geldt overigens niet voor de mobiele AC-units, maar voor alle airconditioners. Het is dus ook het geval bij een airco met slang.

Het gebruik van een mobiele airconditioner met niet genoeg aanbevolen BTU’s zorgt ervoor dat je het gewenste comfortniveau niet bereikt. De warmtebelasting zal te groot zijn voor je apparaat. Hierdoor zal je AC-unit continu werken en nooit je ingestelde temperatuurniveau bereiken. Om nog maar te zwijgen over het verkorten van de levensduur. Daarom is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan de aanbevelingen voor vierkante meters per airconditioner die je overweegt te kopen. Evenals een redelijk goed idee hebben van de vierkante meters van de ruimte waarin je de mobiele AC-eenheid wilt gebruiken.

We raden aan om een BTU koelcalculator te gebruiken om het specifieke aantal BTU’s te bepalen dat je van je airconditioner nodig hebt om je ruimte goed te koelen. Een kleine kamer van circa 14 vierkante meter heeft bijvoorbeeld genoeg aan een mobiele airco met 5 duizend BTU’s. Maar, wil je graag een enorme ruimte van 250 vierkante meter verkoelen met behulp van één mobiele airconditioner? In dit geval zul je moeten kiezen voor een exemplaar van 36 duizend BTU’s. In het midden liggen tussen deze twee uitersten uiteraard nog veel opties. Check daarom zelf hoe groot de kamer is en bepaal op basis hiervan het aantal BTU’s dat je nodig hebt.