...

Doe het zelf gietvloer, je eigen gietvloer leggen!

Doe het zelf gietvloer, je eigen gietvloer leggen

Doe het zelf gietvloer, je eigen gietvloer leggen!

Een nieuw huis, of gewoon toe aan wat nieuws? Dan is een nieuwe vloer misschien een leuk idee. Je vloer kan een hoop doen voor de uitstraling van je woning en de sfeer. Een nieuwe vloer leggen, dat kan jij zelf ook! Het is een leuke klus en met een makkelijk doe-het-zelf-pakket kan ook jij zelf je eigen, nieuwe vloer leggen. Een doe het zelf gietvloer, dat klinkt ingewikkeld, maar iedereen kan het met het kant-en-klare pakket. Een gietvloer, deze is steeds populairder en je ziet hem vaker in woningen. Een gietvloer is een vloer die is afgewerkt met een laag op een dragende vloer, die laag wordt aangebracht door middel van het gieten van een stof die op de onderlaag uithardt. Dit kan van beton zijn, of van kunststof, zoals polyurethaan of epoxy. Ook wordt er wel een een mengsel van cement en polyurethaan gebruikt.

Een gietvloer leggen met een doe het zelf pakket

Een gietvloer, ook wel epoxy vloer, komt dus in verschillende soorten, en dus ook in kleuren. Je hebt dus nog een redelijk brede keuze als je een gietvloer gaat uitzoeken. Een doe het zelf gietvloer klinkt misschien een beetje eng, want dat gieten moet precies gebeuren. Maar met het doe het zelf pakket is dat niet moeilijk.  De voordelen van een doe het zelf gietvloer:

 • Goedkoper dan losse onderdelen
 • Hoe groter de vloer, hoe voordeliger de prijs
 • Snel aan de slag
 • Eenvoudig aan te brengen
 • 250 kleuren beschikbaar
 • Snel in huis
 • Duidelijke handleiding

Resin art in een gietvloer

Deze vloer is prachtig om te zien en leuk te stylen met diverse interieurstijlen. Resin art is helemaal populair het afgelopen jaar. Dit is een prachtige manier van kunst. Populaire werken zijn de boomstammen tafels die volgegoten worden met gekleurde epoxy. Een ander bekend voorbeeld van Resin Art zijn de surfplanken of schilderijen met oceaan-effect. Ook het marmer effect en de kunstwerken zijn populair. Maak een waar kunstwerk van je vloer met een resin art epoxy gietvloer!

Handige uitleg en in een aantal stappen je vloer

Bij het kant-en-klare pakket wordt natuurlijk een handleiding geleverd. Hierin staat stap voor stap wat je moet doen om je nieuwe gietvloer/ epoxy vloer zo goed mogelijk te leggen. Als je de stappen nauwkeurig volgt kan er bijna niks mis gaan. Ook kan je via YouTube een handige tutorial kijken, hier wordt ook nauwkeurig uitgelegd wat je moet doen om jouw nieuwe vloer zo perfect mogelijk te leggen. Eigenlijk bestaat het proces uit een aantal hoofdstappen. Dit zijn:

 • De vloer voorbereiden
 • Voorbehandelen met een primer
 • Een schraaplaag aanbrengen
 • De componenten mengen
 • Gieten over de vloer
 • De topcoating aanbrengen

Als je die stappen zo bekijkt valt het nog wel mee hoeveel werk het is en hoe lastig het is. Met een doe het zelf gietvloer pakket kun je dus goed zelf een gietvloer aanbrengen!

Doe het zelf gietvloer kopen

Als je zelf een gietvloer wil gaan leggen, dan kun je een doe het zelf gietvloer pakket kopen. Dit pakket bevat precies wat je nodig hebt inclusief een handige handleiding waarmee je nauwkeurig je vloer kunt leggen. Koop nu jouw eigen doe het zelf gietvloer pakket!