...

Ine De Deken klinisch psycholoog debuteert als auteur

Ine De Deken is Klinisch psycholoog

Ine De Deken Klinisch psycholoog debuteert als auteur met het vervolg op Sonja Kimpen haar bestseller. Op vrijdag 10 september 2021 publiceert Ine De Deken, schrijver, klinisch psycholoog, burn-outexpert en businesscoach uit het West-Vlaamse Veurne, haar eerste werk “Weet wat je wilt verlichten van stress en burn-out”. Het bijzondere aan dit zelfgestuurde boek is dat het is geïnspireerd op Sonia Kimpen succesvolle bestseller ‘‘Sterker dan Stress’. “Onze samenwerking is onder meer tot stand gekomen door onze gedeelde visie op verpleegkunde en holistisch denken: een gezonde geest in een gezond lichaam, die mentaliteit is heel belangrijk. Op een professionele manier kruisen deze ideeën ons pad, ze zijn ook de basis van mijn boek.

 Ine De Deken en Sonja Kimpen

Als tiener was het mijn droom psycholoog te worden

Als persoon respecteer ik haar heel erg, maar respecteer ook haar kennis, haar passie en de energie die ze elke dag uitstraalt, en deel die met anderen als inspiratiebron”, aldus Ine De Deken. “Weet wat je wilt” is in samenwerking met Sonja ontwikkeld tot een positief praktijk- en denkboek als middel om stress en burn-out tegen te gaan. Twee onderwerpen die na de epidemie hot topics zijn geworden omdat mensen ze collectief onder ogen zien. Op zaterdag 18 september geeft Ine De Deken samen met Sonja Kimpen een interactieve demonstratie in Servicecentrum De Zonnebloem in Veurne, ter ere van haar “weet wat je wilt”-debuut. “Als tiener was het mijn droom om psycholoog te worden. Na een masteropleiding aan de Universiteit Gent merkte ik meteen dat het tijdens mijn eerste psychologiejob heel gewoon was in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Door middel van coaching en seminars

De druk zal de afgelopen tien jaar alleen maar toenemen. Omdat mensen nog steeds niets weten over mentale veerkracht en het belang van ons denken voor mentale, fysieke en emotionele gezondheid, kreeg ik al snel het idee om mensen hierin te coachen en te versterken. Tijdens mijn studie was neuropsychologie een zeer aantrekkelijk onderwerp. Het motiveert me echt om dit te gaan doen. Ik wil mensen laten zien hoe ze hun eigen ideeën kunnen gebruiken door middel van coaching en seminars. Gebruik het als een hulpmiddel in plaats van er door worden gehinderd. In het laatste jaar van de aanvullende opleiding psychotherapie die ik destijds heb gevolgd, heb ik deze meteen in de praktijk gebracht en een scriptie geschreven over “Reactie op de stress en burn-out van het verplegend personeel”.

Postcorona is een zeer populair onderwerp

In het kader hiervan heb ik een traject ontwikkeld voor 8 workshops en via deze workshops instrueer ik mensen in de zorg en het bedrijfsleven om de flexibiliteit te vergroten en stress te verminderen. Vanuit de passie voor het vak ben ik mij blijven specialiseren en ontwikkelen tot psycholoog en coach. Uiteindelijk kwam het idee om dit zelfgestuurde boek te maken voort uit dezelfde passie”, aldus Ine De Deken. “Dit boek bevat mijn ervaring en toepassingsstrategieën van de afgelopen 10 jaar. Het is een makkelijk te gebruiken en actief oefenboek geworden waar je volgens een 8-delig stappenplan direct mee aan de slag kunt. Postcorona is een zeer populair onderwerp. Dus ik hoop van harte dat ik veel mensen kan helpen die worstelen onder druk, zich moe voelen of niet zeker zijn van de levensrichting die ze willen kiezen.

Jijzelf bent het die springt én landt

Met dit boek wil ik een toolbox bieden voor degenen die willen om voor zichzelf te beginnen en op weg te gaan naar meer Mensen met een energiek en minder stressvol leven Klaar om een ​​nieuwe start te maken Ze willen misschien een paar jaar eerder beginnen, maar ze weten niet hoe ze moeten beginnen als je bvb zou willen wilt skydiven, dit boek stelt je in staat om het te zien als een parachute. Jijzelf bent het die springt én landt, maar je hebt wel de juiste tools en begeleiding nodig om veilig terug vaste voet aan grond te krijgen.” Met haar kennis en expertise heeft Ine De Deken de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd als klinisch psycholoog, burn-outexpert, businesscoach en coördinerend ondernemer van het West-Vlaams opleidingscentrum en totaalbehandelcentrum in Veurne.

Centrum ViZiT

“In de afgelopen 4 jaar hebben we hier met mijn teamleden betrouwbare paramedische en op maat gemaakte trainingen ontwikkeld, waaronder psychotherapie, yoga, seminars, bedrijfs- en burn-outbegeleiding, zelfvertrouwentraining, loopbaanbegeleiding enzovoort. Omdat iedereen uniek is hier, willen we iedereen de beste zorg bieden. Daarom werken we bij Centrum ViZiT één-op-één samen met gepassioneerde experts op hun vakgebied In lezingen, trainingen en online. Op basis van de trainingen wil ik graag lesgeven aan meer mensen individueel of in groepen, door hen vaardigheden aan te leren die stress en burn-outs beter kunnen beheersen en oplossen. Ine vond inspiratie voor haar debuutwerk in Sonja Kimpens bestseller “Sterker dan Stress”. Als therapeut maakt Ine al jaren gebruik van de tools en methodes van Sonja.

Gedeelde visie van zorg die ons samenbindt

Door een sterke gezamenlijke visie op behandeling en verpleging is hun professionele samenwerking tot stand gekomen: “We hopen allemaal dat mensen het box-and-box-denken in de verpleegkunde afschaffen, en eerst het belang inzien van holistisch denken: een gezonde geest in een gezonde lichaam. Als de mentaliteit verkeerd is, zal je lichaam zich slecht voelen, en vice versa. Het is deze gedeelde visie van zorg die ons samenbindt en de basis vormt voor onze samenwerking bij het schrijven van dit boek en vele andere projecten, “zegt Sonja. We zullen moeten wachten tot vrijdag 10 september, wanneer Ine De Deken’s boek “Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out” verschijnt.

Doorbreken van het taboe op psychologische zorg

“Naast het doorbreken van het taboe op psychologische zorg, “Naast het doorbreken van het taboe rond psychische hulpverlening, maakt ze hiermee de lezer ook wegwijs in het netwerk van professionele psychische hulpverlening.” Nu het kan en mag, organiseert Ine De Deken op zaterdagavond 18 september 2021 een feestelijke boekententoonstelling in Servicecentrum De Zonnebloem in Veurne, waar zij en Sonja Kimpen haar maatschappelijke en persoonlijke belang toelichten op interactieve presentaties. Daarnaast beantwoorden Ine & Sonja veel vragen over levensstress en burn-out. Behalve de handtekeningensessie kan iedereen na afloop persoonlijke vragen stellen en kan iedereen een gesigneerd boek kopen.

Boek Weten wat je wil

Foto’s: House Of Entertainment

Meer info over het boek en de boekpresentatie vind je op https://www.centrumvizit.be.