...

Jan Smit Selfies in Middelkerkse vitrines

Jan Smit Selfies in Middelkerke

Jan Smit Selfies in Middelkerkse vitrines gaan viraal. Op zaterdag 28 augustus 2021 treden hij en zijn live band op in de Middelkerke Proximus Pop-Up Arena. De belangstelling is zeer groot: dit concert is niet alleen het eerste en enige concert van Jan in Vlaanderen deze zomer, het is ook het eerste van Jan na een lange gezondheids- en coronapauze van ruim 2 jaar. levensgrote Jan Smit-lifesizers staan ​​nu in vitrines of ateliers van verschillende handelaars in Middelkerke en deelgemeente Westende. “We zijn geschrokken van hoeveel mensen er ondertussen al voor onze vitrine zijn gepasseerd en gestopt om een selfie te maken. Vervolgens delen ze die op hun sociale media.

Twee jaar gewacht op het nieuwe concert van Jan

Iedereen die meedoet maakt kans op een ontmoeting met de Nederlander op de dag van het concert, wat uiteraard in de smaak valt bij het publiek”, aldus Lieven en Lindsay van Slagerij Everaert aan de Paul de Smet de Naeyerstraat in Middelkerke. De spraakmakende speurtocht vindt plaats bij een tiental handelaars en geniet ook de steun van de Middelkerkse burgemeester Dedecker. Over een paar weken kan je eindelijk weer ‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Als de morgen is gekomen’ of ‘Vrienden voor het leven’, zingen in de Middelkerkse Proximus Pop-Up Arena. Deze nummers die hij gegarandeerd zal spelen met zijn liveband. Jan Smit

Een onvergetelijke concertavond

Door gezondheidsproblemen en de pandemie heeft Vlaanderen meer dan twee jaar gewacht op het nieuwe concert van Jan. Dit is het moment waar hij naar uitkijkt: “Het Jan Smit aan zee’-concert is één van de laatste grote zomerconcerten en het enige wat hij deze zomer geeft in ons land. Hij is de laatste artiest die geprogrammeerd staat in Middelkerke. Dat staat ook garant voor een onvergetelijke concertavond. Zijn volgende belangrijke datum is zijn tweede Sportpaleisconcert op zaterdag 22 januari 2022. Als opwarmer of voor wie zo lang niet kan wachten, zijn er nog kaarten voor Middelkerke”, zegt medeorganisator Kris Bloemen van House of Entertainment. Mensen die lange tijd voor een vitrine blijven staan​​ of op de winkelvloer voor een selfie.

Kans op persoonlijke ontmoeting

Het is een opvallende nieuwe Trend die zich sinds enkele dagen afspeelt in he straatbeeld van Middelkerke en deelgemeente Westende. Aanleiding zijn de levensgrote, kartonnen lifesizers van Jan Smit. Je vindt ze bij 10 plaatselijke handelaars. “Qua Charme doet het mij denken aan de Pokémon Go-hype van een paar jaar geleden”, zegt Isabel Van Langendonck van de Westendse Sportboetiek, gelegen op de zeedijk. “Mensen fleuren op en worden echt gelukkig wanneer hun selfie met de Jan uit mijn vitrine gelukt is. Die foto delen ze vervolgens op hun sociale media en met de hashtag #jansmitmiddelkerke maken ze kans om hem op 28 augustus persoonlijk te ontmoeten. Ze moeten het mij ook geen twee keer vragen om met deze knapperd in ’t écht op de foto te gaan (lacht)”.

Een actie die duidelijk in de smaak valt

Ook in de vitrines van de Zoë Trend-winkels van Wim Van Gassen is Jan Smit prominent aanwezig: “In Middelkerke ligt onze winkel tegenover de tramhalte. Daar is er continu passage en zien we effectief regelmatig mensen voor onze vitrine staan​​ met hun smart phone in aanslag. Dat beeld zien we ook in de Westendse winkelstraat, waar mensen eerst de tekst lezen en vervolgens overgaan in de selfie-modus. Voor het Jan Smit-concert is dit inderdaad een perfecte opwarmer en een actie die duidelijk in de smaak valt.”