...

De trend “classic casual”: hoe doe je het?

De trend classic casual hoe doe je het

De trend “classic casual”: hoe doe je het?

De trend classic casual is al even erg populair, maar is deze zomer echt overal. Het draait eigenlijk allemaal om comfort first waarbij je toch nog wat moeite toont om er put together uit te zien. De trend is natuurlijk erg gegroeid in het afgelopen jaar door de pandemie en lockdown en het thuiswerken. Zo gaan we niet voor joggingbroeken, maar wel voor comfort pants, zachte truien, kostuumbroeken van een lichte stof en lage geklede sneakers. Wat je nodig hebt voor deze trend, ontdek je in dit artikel.

Chino’s met een trekkoord

Om toch nog even comfortabel te zijn als in een joggingbroek, is een chino broek met rekkers of een trekkoord een perfect alternatief. De dikke katoenen stof in beige, navy of kaki zorgt voor een klassieke touch, terwijl de rekkers aan je heupen of enkels of zelfs een trekkoord er toch voor zorgen dat het wat sportiever lijkt. Het is een moderne (en comfortabele) twist op de klassieke chino, perfect dus als thuiswerkoutfit. Investeer dus in een joggingbroek of chino met een slim fit en dikke stof, zo ben je chic én comfortabel achter jouw bureau.

Classic casual sneakers

De sneakers van het seizoen zijn perfect voor onder een chino, een jeansbroek of een linnen kostuum. Ze zijn comfortabel door de sneakerzool, maar zijn minder sportief dan de meeste sneakers. Zo zijn ze heel understated en gebruiken ze weinig logo’s of kleuren. Wit, donkerblauw of bruin zijn de typische kleuren. De lage sneakers van Hugo Boss zijn één van onze favorieten. Wil je er nog een trend aan toevoegen? Ga dan voor een monochrome outfit in het wit, blauw, beige of donkergroen.

Toffe T-shirts met logo’s

Je hebt een comfortabele chino, ook een zachte trui en toffe heren schoenen… Dan rest enkel nog een T-shirt met een logo. De klassiekers van Tommy Hilfiger, Champion en Levi’s doen het nog steeds goed. Maar ook andere kleinere lokale merken hebben leuke opties: browse eens op de shoppagina van Instagram of in je lokale winkelstraat. Veel Belgische of Europese webshops verkopen ook bedrukte T-shirts die bij je interesses passen: ga je voor een geborduurde koersfiets, een leuk tennislogo of je favoriete koffie op een katoenen T-shirt? Perfect cadeau voor die vrienden die ook zijn beginnen fietsen tijdens de lockdown, of een leuke manier om die vele padel matchen te herinneren. Lokale steun, geluk in kleine dingen en comfortabele kleren en schoenen: dat is toch wel wat willen onthouden van het afgelopen jaar.