...

De leukste sporten in Gent

De leukste sporten in Gent

De leukste sporten in Gent

Wil je beginnen maar heb je geen idee welke sporten je leuk vindt? In dit artikel behandelen we een aantal populaire sporten en geven we toelichting waarom de sport goed voor je is.

Fitness

Sporten bij fitness Antwerpen is goedkoop en uitdagend. Op zeven locaties, kun je zowel zelfstandig sporten als groepslessen volgen. De eerste keer krijg je een rondleiding en krijg je advies van een coach. Hij zal je helpen met het opstellen van doelen die aan jouw wensen voldoen. Fitnessen is makkelijk te combineren met werk en hobby’s omdat je zelf je tijden kunt bepalen. De groepslessen vinden wel plaats op een bepaald tijdstip maar je kunt deze ook bezoeken wanneer jij wilt. Fitnessen is een goede sport om je lichaam sterker te maken.

Padel

Naast tennis zijn er nog een aantal racketsporten die steeds populairder worden. Buitenom squash en badminton wordt ook padel steeds populairder. Bij deze sport kan de bal van alle kanten komen. De bal wordt weerkaatst door de kooi en wanden waarin het spel gespeeld wordt. Zelfs buiten de kooi mag je de bal nog terugspelen. Dit spel vergt techniek, snelheid en uithoudingsvermogen. Je kunt het spel 1 tegen 1 spelen maar je kunt ook samen met je vrienden of collega’s een team van twee vormen. Hou jij van snelheid en uitdaging dan is deze sport misschien iets voor jou.

Springtouwen

Springtouwen is geen sport op zich maar een combinatie van cardio en krachttraining. Workouts met het springtouw worden vaak gecombineerd met fitness oefeningen zonder materialen maar op basis van je eigen lichaamsgewicht. Deze vorm van sport is goedkoop en flexibel, je kunt je eigen tijd indelen en het enige wat je nodig hebt is een springtouw. Beginnen met springtouwen moet je goed opbouwen. Het is een zware sport voor knieën en enkels en daarom is het wel belangrijk om goede schoenen aan te doen die voldoende comfort hebben. Ben je helemaal klaar om te beginnen met springtouwen? Op internet zijn tal van video’s te vinden van mensen die een workout hebben samengesteld.

Zwemmen

Baantjes trekken is ontzettend goed voor je hart en longen maar maakt je lichaam ook nog eens soepeler. Doordat je je soepel door het water kan bewegen, train je je spieren op een niet belastende manier. Je ademcapaciteit wordt groter en ook je conditie zal verbeteren.

Als je last hebt van stress en gespannen spieren, dan is zwemmen een goede oplossing, in het water versoepelen je spieren en door er ook nog eens bij te bewegen, zul je helemaal ontspannen. Wanneer je wilt afvallen is zwemmen een goede sport omdat je niet alleen koolhydraten maar ook vet verbrand. Daarnaast is zwemmen zeer geschikt voor mensen met minder sterke spieren en gewrichten of mensen die een blessure hebben gehad.