...

‘Jessie’ als eerbetoon aan overleden zanger Gabriello

‘Jessie’laatste nummer van overleden zanger Gabriello

‘Jessie’ als ultiem eerbetoon aan onverwacht overleden zanger Gabriello. Dinsdag 6 juli 2021 moest de dag zijn waarop de altijd meelevende en opgewekte zanger Gabriello de promotieregisters van zijn nieuwe single “Jesse” volledig zou opentrekken. Het lot heeft echter andere regelingen. Gabriello uit Temse overleed onverwachts in de avond van maandag 5 juli op dinsdag 6 juli op 57-jarige leeftijd. Gabriello was erg enthousiast over zijn nieuwe single en bijbehorende clip die hij nog opnam een week voor zijn plotse heengaan op en aan het strand van Cadzand. Hij kon niet wachten om dit nummer en deze clip met iedereen te delen.

Jessie

Het wereldrecord voor “de langste DJ set ter wereld”

De single “Jessie” wordt nu voorgesteld in zijn naam gedaan als ultiem eerbetoon aan de zanger. Gabriello is geboren en getogen in Temsenaar en heeft al van jongs af aan een talent voor muziek. Op 15-jarige leeftijd begon hij te werken als DJ bij verschillende vrije radiostations in het Waasland. In 1990 vestigde hij het wereldrecord voor “de langste DJ set ter wereld”. Hij werkte 21 dagen achter de draaitafels en had maar een paar minuten rust per dag. Dit record is officieel bevestigd door het Guinness World Records en heeft zelfs de aandacht getrokken van de nationale media. Kort daarna kwam hij in contact met Luc Smets (The Pebbles, Dream Express), die met hem de single “Mandy” opnam, een Nederlandse vertaling van de gelijknamige klassieker Barry Manilow. Sinds Gabriello enige tijd in de Dominicaanse Republiek heeft gewoond, is zijn liefde voor het Spaans met de dag toegenomen.

De komende maanden stonden nog heel wat optredens gepland

Zijn eerste Spaanse single was “Cubanita”, en zijn eerste album werd vervolgens uitgebracht. In de loop der jaren heeft hij ook verschillende Nederlandse albums opgenomen met radiovriendelijke liedjes. Gabriello organiseerde al meerdere keren live bandtours, waarbij hij verschillende culturele centra in Vlaanderen aandeed. Hij vond het altijd een geweldige ervaring. Naast zijn persoonlijke carrière nam hij ook deel aan de productie van concerten zoals ‘Night Of The Proms’ en ‘Star Wars in concert’. Dus Gabriello was een bezige bij de komende maanden stonden nog heel wat optredens gepland. Hij werkte aan een nieuw album. Dat album was voorzien in het voorjaar van 2022. Helaas mag het niet meer worden uitgebracht, maar de single “Jessie” Gabriello liet ons nog een laatste juweeltje na.

‘Jessie’ van Gabriello is HIER beschikbaar op alle grote download- en streamingplatformen.

“Mijn partner was zo enthousiast over dit nummer “Jessie” en de bijhorende clip. Gabriello kon niet wachten om ‘Jessie’ te delen met iedereen. Het biedt me troost dat we dit nog kunnen doen voor hem.”
– Conny, levenspartner Gabriello –