...

Ianthe Tavernier: “Dit werkt alleen maar motiverend!”

Ianthe Tavernier maakte al een liefdesbreuk mee

Ianthe Tavernier met haar debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ stond als IANTHE al eens in de top 10 van de Vlaamse Top 30. Na een korte tussenpauze slaagde de populaire artieste daar vorige week opnieuw in, iets waar ze zelf ontzettend blij mee is: “Ik blijf alleen maar positieve reacties krijgen op wat ik zelf beschouw als mijn eerste solosingle. ‘Ik ben wie ik ben’ heb ik samen met Tom Lodewyckx geschreven. Naast de boodschap dat mensen in alle omstandigheden vooral zichzelf moeten blijven, gaat het liedje ook over een liefdesbreuk. Het is niet autobiografisch, maar de dingen waarover ik zing zijn uiteraard herkenbaar. Ja, ik heb ook al eens een liefdesbreuk meegemaakt en da’s inderdaad geen prettige ervaring.

Ianthe Tavernier: “Dit werkt alleen maar motiverend!” - Hoes IANTHE Ik Ben Wie Ik Ben

Te gast op het Filmfestival van Cannes

Ik ben heel blij met het succes en de erkenning. Dit werkt alleen maar motiverend”, zegt Ianthe enthousiast. De voorbije weken is Ianthe voor haar Pickx+-programma ‘Fresh Viral’ nog te gast op het Filmfestival van Cannes, een unieke ervaring waar ze dankbaar op terugblikt: “Ineens sta je daar met je eigen ploeg naast die bekende rode loper of loop je op de Croisette. Het was echt bijzonder, maar we hebben er heel toffe sfeerreportages gedraaid en leuke interviews gemaakt voor de Proximus-zender. Het was top!” Voor Ianthe start er binnenkort weer een drukke periode met onder andere repetities voor de Vlaamse ‘Legally Blond’ en ‘The Sound of Music’.

Ianthe Tavernier

Bezig aan de Planning voor nieuw materiaal

Daar zal ze de hoofdrol voor haar rekening nemen, maar er staat nog veel meer op de Planning. Op een opvolger voor haar successingle ‘Ik ben wie ik ben’ is het nog even wachten: “Met mijn muziekteam zijn we bezig aan de Planning voor nieuw materiaal, maar dat komt pas uit wanneer het echt klaar is en ik mij er helemaal kan in terugvinden. Ik blijf in het Nederlands zingen, maar zowel qua sound, tekst als productie wil ik verder evolueren en meegaan met de actuele muziekstroom. Wel op voorwaarde dat het herkenbaar blijft voor mijn publiek. Dat is sowieso de bedoeling.”