...

Historalia met revolutionair musicalspektakel ‘1830’

Historalia na lange tijd terug voor een live publiek

Historalia mag revolutionair musicalspektakel ‘1830’ in augustus 2021 brengen op prachtig domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Na het succes van ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’ en ‘Rubens’ is Historalia opnieuw te gast op het kasteeldomein te Westerlo. “Het wordt mijn eerste voorstelling na lange tijd terug voor een live publiek. Ik heb daar zoveel goesting in!” aldus Lucas Van den Eynde.

Historalia met revolutionair musicalspektakel '1830' - Aankondiging Histaralia 1830

In het prachtige domein van Kasteel de Merode

Eindelijk! Dit is de emotie tussen de acteurs, staf en producer Historalia van het muziekspektakel “1830”. Na de annulering vorig jaar en alle zorgen en problemen veroorzaakt door Corona (onlangs ging een van hun belangrijkste setfabrikant – Phixion uit Beerse failliet), kreeg Historalia de goedkeuring van de federale regering en de gemeenteraad van Westerlo om vanaf 2021 hun revolutionaire muziekspektakel te beginnen. “1830” worden gehouden in het prachtige domein van Kasteel de Merode in Westerlo.

Hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde

Het was een grote opluchting voor de prins/producent Simon de Merode en de auteur/regisseur Luc Stevens, en natuurlijk voor de acteurs, stuntmannen, dansgroepen, licht, geluid, kostuums en dat alles voor dit enorme werk. Het is een enorme opluchting voor de vrijwilligers die hun harde werk hebben geleverd, …. Ze hebben lang moeten wachten, maar nadat iedereen een zeer moeilijke periode heeft doorgemaakt, willen ze het publiek samen een onvergetelijk schouwspel laten beleven. De verlangens zullen alleen maar toenemen, en de hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde (verzetstrijder Andre) legde uit dat de ongelooflijke kracht goed geïntegreerd is in de productie van ‘1830’.

Belgisch en Hollands perspectief in aparte pop-up theaters

Drie succesvolle muziekwerken “Marie-Antoinette” (2014), “Albert I” (2016) en “Rubens” (2018) dompelden meer dan 80.000 kijkers onder in geschiedenis en wonderen In de wereld is Historalia klaar om de grenzen te verleggen om opnieuw te veranderen met het grootse muziekspektakel “1830”. Vertrekkend van de wortels van de geschiedenis van ons land, brengt “1830” op een onvergetelijke en revolutionaire manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. Belgisch en Hollands perspectief in aparte pop-up theaters, het
Publiek beleeft samen een indrukwekkende apotheose.

Historalia 1830

Sleutelfiguren vochten voor de vrijheid

De revolutionaire golf die Europa in de 19e eeuw overspoelde, verspreidde zich als een olievlek tot hij ook onze regio bereikte. Dit frustreerde de Nederlanders die onder leiding van koning Willem I het gezag hadden over het Belgische grondgebied. De Belgen uitten steeds meer hun ongenoegen over zijn regeringsstijl tot op een nacht heel Brussel in chaos verviel…Frédéric de Merode en Louis de Potter sleutelfiguren vochten voor de vrijheid van het Belgische volk.

“1830” vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie

Langzamerhand ontmoetten we een Brusselse familie die alles van dichtbij meemaakte. Vader Andre is een felle verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zoon Krtje (Wies Decock / Matse De Ryck) hebben op hun eigen manier deelgenomen aan de revolutie. “1830” vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must-see voor elke muziek-, theater- en geschiedenisliefhebber.

Producent: Historalia – Simon de Merode
Script/regie: Luc Stevens
Muziek: Sam Gevers
Choreografie: Florian Boutonnier

Beleef het musicalspektakel ‘1830’ vanaf 6 augustus 2021 op het domein van Kasteel de Merode te Westerlo. Tickets & info: www.1830.be 
Voorstellingen starten stipt om 20u, einde voorzien om 23u.

Prins Simon de Merode / Historalia

Prins Simon de Merode (39 jaar) behoort tot de oudste edelman van ons land en zijn bloedlijn gaat terug tot de 27e generatie. Hij pronkt echter geenszins met zijn tradities, sterker nog, op zijn LinkedIn noemt hij zichzelf een ‘executive producer’ en omschrijft hij zichzelf graag als de ‘CEO van een 600 jaar oude startup’. Simon de Merode is een gepassioneerd ondernemer en de oprichter/motor achter Historalia. Al vele jaren organiseert hij via Historalia verbazingwekkende historische openluchtwonderen en fascinerende kasteelmusicals. Historalia verwierf bekendheid met “Marie-Antoinette”, “Albert 1”, “Rubens” en “Christmas Magic” en werd een kwalitatief hoogstaande producer voor een breed publiek. De prins-ondernemer is natuurlijk erg blij dat het werk van Historalia gewaardeerd wordt door de media en het publiek, maar het succes van deze activiteiten is ook essentieel om de enorme restauratie- en onderhoudskosten van het kasteel dat te financieren.

Historalia met revolutionair musicalspektakel '1830' - Prins Simon de merode 2