...

5 snelle bespaartips om goedkoper te rijden

5 snelle bespaartips om goedkoper te rijden

5 snelle bespaartips om goedkoper te rijden

Een auto hebben is duur – daar kunnen we helaas niet omheen. Toch weegt dit vaak niet op tegen het gemak dat we van een auto ondervinden. Je bent flexibel, kunt gaan en staan waar je wilt en bent nooit afhankelijk van het openbaar vervoer. Bovendien zijn er manieren om goedkoper te rijden, en dit heb je veelal helemaal zelf in de hand. Ontdek deze 5 bespaartips en maak autorijden nóg leuker.

  1. Koop niet overhaast een nieuwe auto

De uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets, en vaak geldt dit ook voor auto’s. Kom je online een aantrekkelijke deal tegen? Eén die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? Dan is dit vaak ook het geval. De kans is namelijk groot dat je met de aanschaf van een spotgoedkope auto de torenhoge reparatie- en onderhoudskosten er gratis bij krijgt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Koop dus niet overhaast een nieuwe auto maar verdiep je in het model, het aantal kilometers op de teller en de staat van het voertuig. Zo voorkom je dure verrassingen.

  1. Pas je rijstijl aan

‘Sportief rijden’ staat in feite gelijk aan zo duur mogelijk rijden. Snel optrekken, vaak hard moeten remmen of het toerental tot het uiterste drijven zijn alles behalve kenmerken van een zuinige rijstijl. En een zuinige rijstijl staat gelijk aan een goedkopere rijstijl. Wil je de druk wat van je portemonnee afhalen? Probeer dan om je rijstijl zodanig aan te passen dat de kosten hier in ieder geval niet in gaan zitten.

  1. Rij zo milieuvriendelijk mogelijk

Naast zuinig rijden kan milieuvriendelijk rijden ook veel invloed hebben op de maandelijkse kosten. Factoren als een te lage bandenspanning zijn niet alleen slechter voor het milieu, maar ook zeker voor je portemonnee. Houd daarom vooral in je achterhoofd dat milieuvriendelijk rijden vaak ook betekent dat je de maandelijkse kosten drukt.

  1. Verdiep je in de wisselende brandstofprijzen

Zoals je bij de Nederlandse Spoorwegen ‘daluren’ hebt waarbinnen je vaak met korting kunt reizen, maken sommige benzinestations gebruik van een soortgelijk principe. Op een bepaalde dag in de week wordt een gereduceerde brandstofprijs gehanteerd om automobilisten te stimuleren op niet tijdens piekuren te gaan tanken. Is er zo’n tankstation bij jouw in de buurt? Zorg er dan voor dat je je tankbeurten zo plant dat je op deze voordelige dagen een volle tank kunt halen. Reken maar uit!

  1. Vergelijk je autoverzekering

Een andere factor die bijdraagt aan de maandelijkse kosten van je auto is je autoverzekering. De prijzen van deze verzekeringen kunnen onderling echter nogal verschillen. Je doet er dan ook goed aan om jaarlijks de balans op te maken en te bepalen of jouw autoverzekering nog voldoet aan je wensen. Een autoverzekering vergelijken kan vaak heel eenvoudig online en vertelt je precies bij welke partij je het goedkoopste uit bent.

Je hebt de kosten voor een groot deel zelf in de hand

Uiteraard loop je als autobezitter soms tegen onvoorziene kosten aan. Schade, een defect – het kan je dag flink verpesten. Zorg er daarom voor dat de kosten die je wél zelf in de hand hebt zo laag mogelijk blijven. Met deze 5 bespaartips weet je precies hoe je dat doet.