...

Parkies komen terug

Parkies het grootste kleinste festival

Parkies komen terug vanaf half juli aan de kust, later ook in het binnenland. Registratieplicht voor ‘Het grootste kleinste festival’, dat deze zomer uitpakt met 10 artiesten en 59 concerten, verspreid over 11 locaties in Vlaanderen. De Parkies concerten strikken o.a. Metejoor, Koen Buyse, Guy Swinnen en Sandra Kim. Aan onze Belgische kust starten ze vanaf half juli (oa Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Middelkerke) en vanaf augustus starten de Parkies-concerten in het binnenland.

Parkies concerten blijven gratis maar met inschrijving

“Dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen en met de hulp van steden en gemeenten kunnen we opnieuw 59 shows met 10 artiesten en hun band live organiseren op 11 locaties in Vlaanderen. In juli en augustus kan iedereen veilig komen genieten van intieme buurtconcerten. Door de huidige activiteiten zijn wij genoodzaakt de bandbreedte per locatie te beperken, waardoor wij onze vertrouwde formule hebben aangepast. Parkies concerten blijven gratis, maar wij werken met het inschrijfsysteem: je betaalt 4,5 euro voor het geboekte ticket.

4,5€ inclusief administratie en drankbon

Dit is inclusief de administratieve procedure en je eerste drankbon van € 2,7. Met voorregistratie bent u op voorhand zeker van uw plaats voor het podium. Op concertdagen boek en betaal je via de QR-app. Als de regels voor het organiseren van evenementen in de tussentijd veranderen, passen we ons natuurlijk aan, al blijft het boekingssysteem gehandhaafd tot het einde van deze Parkies-concerten. Samen met Metejoor (1 Op Een Million), Guy Swinnen (The Scabs), Barbara Dex, debutanten Gene Thomas, Koen Buyse (Zornik) en Sandra Kim hebben we een bijzonder sterke affiche gemaakt”, aldus de organisatie.

Een aparte formule

Meer info en tickets vind je op www.parkies.be. Met ruim 250.000 bezoekers, op 15 locaties en 108 concerten brak de 29e editie van de Parkies twee jaar geleden bijna alle records. Na een pauze van een jaar keert “het grootste en het kleinste festival” terug in een aparte formule. “We hadden stiekem gehoopt deze zomer onze 30ste editie te vieren, maar we stellen dit evenement nog even uit. Door de huidige middelen kunnen wij de unieke totaalbeleving die wij met Parkies bieden, inclusief het gehele framework met randanimatie niet volledig ontwikkelen.

Het was een race tegen de klok

Daarom focussen we dit jaar op concerten en artiesten die met hun eigen muzikanten spelen op idyllische locaties in Vlaanderen. Het was een race tegen de klok, maar dankzij de steun van b.v. Toerisme Vlaanderen, lokale besturen en besturen, onze partners en sponsors, vanaf half juli kunnen we een volledig concertprogramma aanbieden met absolute topartiesten – zegt Jeffrey. Vanhaeren namens de organisator van VZW Divers.

De Parkies strikken Metejoor

Zijn eerdere fragmenten op Parkies waren al uitzonderlijk, en nu heeft hij eindelijk het publiek bereikt met de gouden nummer één hit “1 Op Een Miljoen”,  Metejoor-zanger en docent Joris van Ross is nog meer bereid om met zijn muzikanten te spelen, gaan spelen . Met zijn huidige single “Rendez-vous”, een van de populairste en populairste artiesten van die tijd, bevestigt en scoort hij zijn tweede opeenvolgende hit. “Diep van binnen kan ik alleen de gelukkigste versie van mezelf zijn als ik alleen maar aan muziek werk”, zei Joris onlangs in een interview en die kans krijgt hij weer op ons podium.

Metejoor

De Parkies brengen ook debutanten mee

Sandra Kim, Sabien Tiels en frontman Zornik Koen Buyse zijn dit jaar Parkies-debutanten. Sandra Kim is nog steeds de enige Belgische artiest die het Eurovisie Songfestival wint. Ondertussen heeft de innemende zangeres opnieuw muziekgeschiedenis geschreven als eerste winnaar van “The Masked Singer”. Week na week hadden meer dan 2 miljoen mensen plezier met hun geliefde koningin, een veelzijdige artiest met een enorme muziekcatalogus en een fantastische stem. We krijgen een ander geluid, maar minstens zo warm en sterk van Sabien Tiels. De Vlaamse zangeres en tekstschrijfster, bekend van “Trein” en “Hou je morgen nog van mij”, heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zodra hij nummers uit zijn succesvolle repertoire “Tribute to Carole King” ten gehore brengt, staat dat garant voor kippenvel en een staande ovatie.

Sandra Kim

 

Koen Buyse komt ook langs

In enkele uren tijd zijn het reünie-optreden van Zornik (“liefde”, “angst voor mezelf”), de band van Koen Buyse in de Brussele AB uitverkocht. De excentrieke, aparte, charismatische zanger behoort nog tot de absolute top. Je moet hem minstens één keer in je leven aan het werk zien, want wat hij neerzet is steeds van hoogstaan​​de kwaliteit. Buyse heeft tonnen ervaring en als vakman weet hij perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen, waardoor hij  zichzelf elke keer overstijgt en elk concert een uniek karakter krijgt.

Parkies komen terug - Koen Buysse

Guy Swinnen en Barbara Dex

Muziek spelen met muzikanten is ook spek naar de bek voor de immer sympathieke, duizendpoot Guy Swinnen. Na zijn laatste 12 mini kofferbakconcerten is zanger van The Scabs (“Hard Times”, “Nothing On My Radio”) helemaal geslaagd. Dat geldt ook voor de Kempense Barbara Dex die al meer dan 25 jaar meedraait in het vak, goed voor 11 succesalbums die ze vulde met pop, rock, country en varianten. Met haar nieuwste single “Pluk de dag” Keert Barbara terug naar de Nederlandstalige track. De Song is een voorsmaakje van het nieuwe album dat in het najaar verschijnt.  Haar songs op dat album zijn geïnspireerd op bekende liedjes uit de jaren ’80, natuurlijk in een nieuw jasje en van een moderne productie voorzien. Wedden dat ze op de Parkies-concerten het publiek trakteert op een voorsmaakje?

Uncle Phil dé band die je moet zien

De strafste stemmen hoor je bij Soul 2 Soul, waar Hervé Martens met zijn muzikanten Sofie Verbruggen, Sandrine Van Handenhoven en Stef Caers begeleidt. Voor ze aan hun eigen, eerste theatertournee beginnen, komt De Geest (‘Als ik je ooit vergeet’,’Maan’) Fan-zanger Geert Vanloffelt eerst nog optreden op de Parkies, iets waar ze net als al hun collega’s naar uitkijken.  Als je van 90 RNB houdt, graag meezingt met J-Lo en danst als Michael Jackson, dan is Uncle Phil dé band die je moet zien. Met een unieke mix van classic Urban artiesten en hedendaags geweld, zit de sfeer er gegarandeerd in.

Gene Thomas vorige zomer alle aandacht

Het was ‘Kom wat niet dichterbij’ die in een nieuwe versie Zomerhit won, ook met zijn samenwerking aan ‘Liefde voor muziek’ trok Gene Thomas vorige zomer alle aandacht. Ondertussen lanceerde de ambassadeur van de goede vibes en positiviteit zijn nieuwste single ‘Ik ben vrij’ en zijn eigen gin Génial. Allemaal fijne dingen, maar het meest kijkt Gene uit naar het moment dat hij met zijn muzikanten kan spelen en het publiek meezingt met ‘Voor haar’, ‘Wees van mij’ en nog een rits pareltjes van zijn rijk gevulde repertoire.

Parkies komen terug - Affiche Parkies 2021

Op www.parkies.be kan je vanaf nu tickets reserveren. Op de website vind je alle praktische info en een handig overzicht van alle Parkies-concerten.