...

Tips om de beste barbecue wijn te kiezen

Tips om de beste barbecue wijn te kiezen

Tips om de beste barbecue wijn te kiezen

Het barbecue seizoen staat weer voor de deur! Tijd om de barbecue schoon te maken en de wijn alvast koud te leggen dus. Want voor de wijnliefhebbers onder ons is er niks zo lekker als een heerlijke maaltijd van de barbecue in combinatie met een goed glas wijn. We geven je een paar tips en trucs om een heerlijke wijn en spijs combinatie te maken en lichten enkele typische barbecue gerechten en wijn combinaties uit.

De vervanger voor bier

Hoewel veel mensen voor een ijskoud biertje gaan wanneer de barbecue eenmaal is aangestoken, moet ook wijn zeker niet vergeten worden. Bier zorgt er met zijn koolzuur voor dat je mond gereinigd wordt van vetten van het voedsel.

Ditzelfde effect creëer je met een goed glas bubbels. Een geweldige keuze is dan ook Cava. Ook zijn er verschillende droge witte wijnen met een hoog zuurgehalte (wat een soortgelijk effect heeft) zoals Sauvignon Blanc, Riesling en Grüner Veltliner.

Houd het koel

Koel niet alleen de witte wijn en rosé wijn, maar leg de rode wijn ook een uurtje voor je deze gaat schenken in de koelkast. Een rode wijn smaakt niet lekker wanneer deze te warm is. Is het buiten 30 graden? Leg de wijn dan even koel om het allerbeste uit je wijn te halen.

Vlees vis of vega?

Of je nu houdt van gegrilde vis, vlees of groenten, bij elke maaltijd is wel een bijpassende wijn te vinden. Bij vlees smaakt over het algemeen rode wijn het lekkerst.

Ga je voor een stevig stuk rundvlees, kies dan ook voor een krachtige wijn zoals Cabernet Sauvignon of Syrah. Liever groenten of vis op de barbecue? Beide vragen of een frisse, witte wijn, rosé wijn of een soepele rode wijn zoals Beaujolais.

Omdat bij elk gerecht en zelfs elke saus wel een andere wijn past, kunnen we ons voorstellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben daarom de meest populaire barbecue gerechten met bijpassende wijnen onder elkaar gezet. Dit zijn:

  • Biefstuk + Cabernet Sauvignon
  • Varkensvlees + Syrah
  • Spareribs + Zinfandel
  • Gebakken vette vis + Chardonnay of Viognier
  • Gebakken, magere vis + Sauvignon Blanc of Chablis
  • Kip + rosé
  • Gegrilde groenten + rosé

Veel winkels en websites bieden tegenwoordig ook seizoensgebonden wijnpakketten aan met daarin verschillende wijnen. Een barbecue wijnpakket bijvoorbeeld bevat zo meerdere perfecte barbecue wijnen. Of je nu voor vlees, vis, vega of alle drie gaat, gewoon even online wijn kopen, koel leggen en barbecueën maar!