...

ZAZA brengt bomen tot leven

ZAZA met zijn gloednieuwe project “Babbelbos”

ZAZA brengt bomen tot leven - Aankondiging Babbelbos

ZAZA brengt bomen tot leven in een gratis zoektocht ‘Babbelbos’. Luk Wyns leent stem aan babbelende bomen voor pilootproject in Boekenbergpark (Deurne). Cartoonist ZAZA (De Morgen, Knack, Het Nieuwsblad) lanceert volgende week zijn gloednieuwe project “Babbelbos”. “Babbelbos” is een buitengewone gratis buitenactiviteit voor het ganse gezin, waarin je (analoog met een fotoboekje of digitaal via een QR code) op zoek gaat naar de pratende bomen die ZAZA met biologisch afbreekbare krijtverf beschilderde.

Babbelende Deurnense bomen

Het prachtige Boekenbergpark te Deurne, zowat de voortuin van ZAZA, is van 24 juni tot en met 31 augustus het schitterende decor voor het eerste “Babbelbos”. Onnavolgbaar stemacteur Luk Wyns leende zijn flexibele stembanden aan de babbelende Deurnense bomen. ZAZA (pseudoniem voor Klaas Storme) en producer Happy Few hopen dat ‘Babbelbos’ in de toekomst uit te kunnen rollen in gans België.

ZAZA Bomen Babbelbos

“Het park bezorgt me frisse ideeën. Het bracht me dus al veel op en ik wilde iets terugdoen. Bovendien heb ik pareidolie, een psychisch verschijnsel waarbij iemand in alles gezichten herkent. Dat kan gaan om huizen, keukengerei, groenten,… en ook in bomen”
– ZAZA –

“Ik heb mezelf altijd een een boom(pje) van een vent gevonden
en nu kreeg ik de kans om het echt te zijn”

– Luk Wyns –

Deze zomer kan je je je je in het Deurnese Boekenbergpark laten verrassen door de babbelende bomen van kunstenaar cartoonist ZAZA. ZAZA (pseudoniem voor Klaas Storme), die zelf al jarenlang aan de voet van het park woont, beschilderde er 22 bomen met biologisch afbreekbare krijtverf. Zo gaf hij hen een eigen persoonlijkheid, want bomen zijn eigenlijk net als mensen: je hebt dikke bomen, dunne bomen, kromme en ja zelfs domme bomen. Je hebt boze, vriendelijke, droevige, grappige en ja ook irritante bomen.

Via een QR code kan je de bomen horen praten

Bij je zoektocht in buitengewone ZAZA “Babbelbos” kan je ervoor kiezen je te laten leiden door de plattegrond in een fotoboekje, waarin je de gevonden bomen kunt aankruisen en het bijhorende verhaaltje digital lezen, of je kiest. Daarvoor scan je de QR code aan het infobord bij de start en dan kun je de bomen horen praten (audiobestanden) en indien gewenst ook zien bewegen (animatie). Voor de ‘Babbelbos’-zoektocht in het Boekenbergpark heb je ook de digitale optie om de app izi.TRAVEL te downloaden.

ZAZA over ‘Babbelbos’:

Hoe ontstond het idee voor Babbelbos?  
“Ik heb pareidolie. Dat is geen besmettelijke ziekte (lacht), maar een psychisch verschijnsel waarbij iemand in alles gezichten herkent. Dat kan gaan om huizen, keukengerei, groenten,… en ook in bomen.”

Waarom koos je het Boekenbergpark als pilootproject?
“Ik woon al jaren aan de voet van het park. Als cartoonist lig ik veel in de zetel en bedenk grappen voor kranten en magazines. Als de denktank leeg is, wandel ik vaak in het park en het bezorgt me frisse ideeën. Het park heeft mij dus al veel opgebracht en ik wilde iets terugdoen.”

Het park geeft je inspiratie?
“Absoluut. Ik heb de natuur nodig om mij goed te voelen. Bij het zien van te veel grijs in het straatbeeld, heb ik de neiging om stenen uit te breken en een boom te planten (lacht).”

Terug naar jouw project. Mag dat zomaar, bomen bekladden?
“Uiteraard is alles afgesproken met de groendienst van Deurne. Ik gebruik 100% biologisch afbreekbare krijtverf, die wegspoelt met de regen en die onschadelijk is voor de boomschors. Aan het einde van de zomer wordt alles netjes verwijderd. Het is dus zeker niet de bedoeling dat je zomaar bomen gaat beschilderen met echte verf of graffiti!”

Foto’s: House Of Entertainment

Praktisch
‘Babbelbos’ in het Boekenbergpark te Deurne
Van 24 juni tot en met 31 augustus 2021
Startplaats: Chinese toren in het Boekenbergpark
Fotoboekje gratis te verkrijgen in Brasserie @The Park – Unitaslaan 84, 2100 Deurne
Digitaal via app izi.TRAVEL of scan de QR code op het infobord aan het begin van de zoektocht

Veel zoekplezier!

Volg ZAZA op Instagram: @zaza_cartoonist