...

De Shtampioenen’ hét voetbal-anthem van 2021

“De Shtampioenen” digitaal

‘De Shtampioenen’ wordt hét voetbal-anthem van 2021. Van “mijn nieuwe ochtendwaarschuwing” tot “het is een hét voetbal-anthem met een goed gerecht van de dag”, dit zijn slechts enkele voorbeelden van meer dan 750 reacties en meer dan 16.000 likes van deze twintiger Jasper Donkers van ” Het Kan Soundsystem” , ontvangen bij de première van TikTok “The Shtampies”. We hebben goed nieuws voor bijna 800.000 fans van TikTok DJ en producer uit Essen, want op de dag dat het EK voetbal begint en de dag voordat onze Rode Duivels in actie komen tegen Rusland, zal “De Shtampioenen” digitaal als nummer beschikbaar zijn op Spotify , incl. voor een nummer dat al wordt omschreven als “het nieuwe voetballied van 2021”.

De Shtampioenen

Een enorme hit op TikTok

“Ik had me nog nooit zoveel positieve reacties voorgesteld. Daar zijn mensen natuurlijk blij mee, zegt de peetvader van Shtamp. Zodra ze haar typische zwarte zonnebril opzet en haar discolampen in de kamer begint aan te doen, ondergaat Jasper Donkers, dankzij Kan Soundsystem, een metamorfose en wordt een enkele klomp energie en lijkt te verschijnen voor duizenden van kijkers. Het is deze verbeeldingskracht die hij combineert met zijn geweldige vaardigheden als DJ en producer die hem ook een enorme hit op TikTok maakten.

Nederlandse Gabbers ‘overwonnen’

De doorbraak in de publieke belangstelling kwam met zijn Shtamp-versie van de Samson & Gert-klassieker “Op, op, alles is op”, waarmee hij voor het eerst op de Vlaamse Top 50 Ultratop-lijst stond. “Ik zat een jaar op TikTok toen ik dit nummer uitbracht, en het nummer ging ineens viraal van Het Kan Soundsystem zijn voornamelijk Belgen en Nederlanders die inmiddels gek zijn op zijn Shtamp muziek. “Ik vond EDM en Hardstyle erg populair onder hen. In het verleden hebben de Nederlandse Gabbers ‘overwonnen’.

Speciaal het geluid van de speeldoos

Mijn muziek is een mengelmoes van verschillende stijlen wat uiteindelijk resulteert in een vrolijk nummer waar je vooral van wilt springen. Dit is Shtam.” Op de dag dat het EK voetbal begint, als Het Kan Soundsystem De Shtampioenen lanceert, “vragen mensen me al maanden om een ​​remix te maken van een tv-deuntje uit een razend populaire serie. Aan het begin van het nummer heb ik speciaal het geluid van de speeldoos zo ingesteld dat mensen snel zouden weten wie “De Shtampioenen” zijn (lacht). Het idee bestond al een tijdje en het nummer was al een tijdje klaar, maar ik was er nog niet helemaal tevreden mee.

TV-deuntje uit een razend populaire serie

Met de start van het EK is dit inderdaad het perfecte moment om te beginnen, maar als nieuwe competities van start gaan in onze voetbalstadions, zou dat ook wel eens het nieuwe voetballied kunnen worden voor 2021 en de jaren daarna. Het was tijdens de lockdown dat Jasper weer intensiever muziek ging maken, waar hij nu weer fulltime mee bezig is. “Toen ik zes was, heb ik 6 tot 7 jaar tv-deuntje uit een razend populaire serie, maar toen ik naar de middelbare school ging, had ik geen zin om elke woensdag de verplichte muzieklessen te volgen.

Een goede, creatieve flow

Toen ik 12 was begon ik te spelen met gratis DJ-software en niet lang daarna begon ik met het spelen van muziek toen ik 13 was. Ik ben ook begonnen met produceren toen ik 15 was. Het heeft lang geduurd voordat ik dacht dat de tijd rijp was om de muziek uit te brengen met de release van “De Shtampioenen” en “Frans Duits”, een nummer dat ik eerder deze week uitbracht en dat vanaf nu zal veranderen. Productie en release is sterk versneld. Ik zit in een goede, creatieve flow. Wees kalm: er zullen binnenkort meer pure dingen zijn.

De Shtampioenen’ hét voetbal-anthem van 2021 - De Shtampioenen

Een vurige supporter van KV Mechelen

Ook al woont hij in Essen, Jasper Donkers is verrassend genoeg een vurige supporter van KV Mechelen. “Dat komt eigenlijk doordat ik journalistiek heb gestudeerd in Mechelen. Daar kregen we les van media-icoon Marc Uytterhoeven. Op Toledo, het online platform van school, kwam er toen een oproep voor een videoproject rond KV Mechelen. Marc zocht jonge mensen voor een project. Ik studeerde toen ook video-journalistiek en ik dacht toen direct ‘Als je de kans krijgt om met een icoon als Marc Uytterhoeven samen te werken, dan kan je daar enorm veel van leren.

‘De Shtampioenen’ opzet tijdens de thuismatchen

In het begin had ik niet veel met voetbal, maar na twee jaar samenwerken aan het videoproject werd ik supporter. Het is ook een echte stadsclub, dus als je daar dan zelf ook op kot hebt gezeten ben je snel verkocht aan de club. Ook mijn broertje, die in Leuven studeert, is ook een KV Mechelen-fan. Ik denk dat als de stadionomroeper in het nieuwe voetbalseizoen ‘De Shtampioenen’ opzet tijdens de thuismatchen en een bomvol stadion meedanst, dat zou voor mij inderdaad ook één van de mooiste momenten zijn. Laat het maar gebeuren!”

@omdathetkansoundsystem

DE SHTAMPIOENEN ⚽️ Tag de grootste fan die je kent! #fcdekampioenen #fcdk #shtamp #tiktokeuro2020

♬ DE SHTAMPIOENEN – Jasper Donkers

‘De Shtampioenen‘ van Omdat Het Kan Soundsystem verscheen op House of Entertainment en is vanaf nu digitaal beschikbaar.