...

Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms gaan voor slaapmeditatiechallenge

Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms gaan voor #slaapmeditatiechallenge met nieuwe afleveringen van ‘Nog 9 Minuten’.

“Wij willen ons steentje niet alleen bijdragen aan de fysieke, maar ook aan de mentale bevrijding”.

Laagdrempelig geleide meditatieoefeningen

Evi Hanssen radio- en tv-presentatrice, actrice Hilde De Baerdemaeker en holistisch arts Jutta Borms (winnares “Expeditie Robinson” 2003) lanceerden op 1 maart 2021 hun drie weken durende “Nog 9 Minuten´-snooze-meditatie-challenge. Met meer dan 13.000 fans op Instagram,  65.000 views op Youtube, meer dan 80.000 streams op Spotify, misten de 21 gratis en laagdrempelig geleide meditatieoefeningen hun doel niet. De nood aan een dagelijkse dosis selfcare, positiviteit en veerkracht om het mentale evenwicht weer in balans te brengen (of te houden), om elke nieuwe dag met volle goesting aan te vatten, was en is dan ook nog steeds erg hoog.

Slaapmeditatiechallenge

Volgen via YouTube, Spotify en Instagram

Gesterkt door de fijne respons op hun #snoozemeditatiechallenge en na de massale vraag via hun sociale mediakanalen, lanceren Evi, Hilde en Jutta vanaf vandaag (dinsdag June 1) een nieuwe Nog 9 Minuten ‘-reeks. W opnieuw 21 free episodes geschreven en ingesproken door de 3 soulsisters en op muziek van Belgian composer Patrick Hamilton, wordt de focus in deze #slaapmeditatiechallenge op een degelijke en deugddoende nachtrust gelegd. Op de website www.nognegenminuten.be kan je de juiste links vinden om de nieuwe ´Nog 9 Minuten´-reeks te beluisteren of volgen via YouTube, Spotify en Instagram.

Laagdrempelige kennismaking

“Evi, Jutta en ik zijn niez alleen goede vriendinnen, maar ook overtuigde meditatie-trienen”, the watch of Hilde De Baerdemaker met de glimlach. “We zijn in maart 2021 gestart met ‘Nog 9 Minuten’ als laagdrempelige kennismaking voor mensen die nog nooit gemediteerd hebben, omdat we overtuigd zijn van de nood aan en de helende kracht van meditatie. De meditaties duren negen minuten omdat dat voor ons ideal leek voor onze #snoozemeditatiechallenge. Net geen tien minuten en negen minuten is ook de standaardtijd die de snoozeknop van je wekker je geeft voor deze weer afgaat. Bovendien is het is ook tijd die iedereen echt wel kan vinden in een dag, dus er is geen excuus om het niet te doen! (lacht).

Vele enthousiaste responses

“Het duurt blijkbaar ook 21 dagen bij een mens om een ​​gewoonte aan te leren”, pikt Evi Hanssen in. “Een voorproefje voor een verandering in je leven. Boeddha heeft ook 21 dagen in meditatie doorgebracht voor hij écht Boeddha werd. Een mooie inspiratiebron voor onze meditatie-challenges lijkt me (lacht). We leggen onze Ziel in onze meditaties, dus de vele enthousiaste responses die we de voorbije weken en maanden via de sociale mediakanalen van ‘Nog 9 Minuten’ mochten ontvangen, waren echt hartverwarmend.

De slaap moeilijk kunnen vatten en / of onrustig slapen

Naast de positieve feedback, kregen we echter ook zeer veel vraag naar alternatieve oefeningen om een ​​goede nachtrust te bevorderen. Blijkbaar zijn er erg veel mensen die de slaap moeilijk kunnen vatten en / of onrustig slapen, omdat ze de dagdagelijkse zorgen en stress niet van zich af kunnen zetten. De moeilijke periode waar we na leg steeds in bevinden, zal daar zeker z’n invloed op hebben.

Speciale vermelding voor fotograaf Kurt Stallaert

“De 21 Episodes van onze #slaapmeditatiechallenge focussen op een betere slaap”, gaat Jutta Borms verder. “Niet enkel de inhoud, maar ook de tone of voice en de muziek die we gebruiken werd aangepast in vergelijking met de ochtendmeditaties. Onze stemmen zijn zachter en Patrick Hamilton zorgde opnieuw voor wondermooie, zeer rustgevende muziek. Speciale vermelding ook voor fotograaf Kurt Stallaert, die wederom voor prachtige foto’s zorgde ”, aldus Jutta.

Bijdragen aan een mentale bevrijding

“Met de #snoozemeditatiechallenge van ‘Nog 9 Minuten’ telden we in maart af naar de start van de lente. Met onze #slaapmeditatiechallenge bouwen we vanaf 1 juni op naar de zomer, de ‘zomer van de bevrijding’ zoals die vaak wordt aangekondigd. Wij hopen vooral ons steentje te kunnen bijdragen aan een mentale bevrijding ”, besluit enthusiast Evi Hanssen.

Foto: Kurt Stallaert

De 21 nieuwe afleveringen van ‘Nog 9 Minuten’ van en met Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms, zijn nu beschikbaar als podcast op Spotify en te volgen via YouTube en Instagram. Voor de juiste links, surf naar www.nognegenminuten.be