...

Wietse vraagt één kans in nieuwe single

Wietse wil Vlaanderen veroveren

Wietse vraagt één kans in nieuwe single én stelt debuut EP ‘Gebroken Goud’ voor. Wietse is een 24-jarige zanger en songwriter uit Genk met zijn eigen verfrissende sound uit het Vlaamse popgenre. In januari 2020 bracht hij zijn debuutsingle “Klimmen Naar De Maan” uit. De single werd meteen een hit en ook de opvolgers van “Jij (3x)” en “Noorderlicht” kregen veel bijval. Nu Genk veroverd is, is het tijd voor de rest van Vlaanderen. Daarnaast rekent Wietse op zijn nieuwste single “Geef Mij Één Kans”, die overigens een voorloper is van zijn debuut-EP “Gebroken Goud”, die op 4 juni 2021 uitkomt.

Wietse

Video die verwijst naar de stilte in de muziekindustrie

De single “Geef Mij Één Kans” is een dramatisch liefdeslied dat het volgende basisprincipe weerspiegelt: Geef me één kans om de strijd voor romantiek de moeite waard te maken. De vibe van een nummer is altijd een verandering van stilte naar storm en storm naar stilte, een fenomeen dat we eigenlijk kenden tijdens de Coronaperiode: lockdown, hoop, lockdown 2, hoop, etc. De angst voor ongemak en het plezier om terug te keren naar het podium komen naar voren in de video die je op Youtube kunt bekijken ”, zegt Wietse. Het is dus het juiste moment om er visueel iets aan te doen met een een video die verwijst naar de stilte in de muziekindustrie: naar de tijd kijken zonder live op te treden.

“Geef Mij Één Kans” is een buitenbeentje

Samen met producer Quinten Godts creëerde Wietse zijn debuut-EP “Gebroken Goud”. Een liefdesverhaal waarin het eerste nummer een ontmoeting is en het laatste nummer (“Geef Mij Één Kans”) een cliffhanger is waarin het koppel niet weet wat ze met de relatie aan moeten nadat frustratie en fouten naar voren komen. De EP is volledig elektronisch geproduceerd. Alleen het nummer “Geef Mij Één Kans” is in dit opzicht een buitenbeentje. In dit nummer zijn de instrumenten akoestisch opgenomen. Je moet echt luisteren, vooral als je nood hebt om je een beetje goed te voelen.

‘Geef mij één kans’, de nieuwe single van Wietse, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.