...

Nick en Simon behalen goud met hun recente album

Nick en Simon zijn ook erg populair in Vlaanden

Nick en Simon over hun nieuwe single ‘Jarenlange maanden’ waren verrast toen ze in het NPO1-programma “Time for Max”, met hun laatste album “NSG” een gouden plaat wonnen. Deze drie letters staan ​​voor “Nick en Simon & Garfunkel” en beschrijven een conceptalbum waarin het populaire duo een nieuw Nederlands nummer opnam in de muzikale sfeer van het idolen Paul Simon & Art Garfunkel. Na “Jarenlange maanden” en “Oostenwind” hebben ze nu “Waarom” uitgebracht als  nieuwe track op het album. Nick & Simon zijn ook erg populair in Vlaanderen. Het “NSG” -album is verschenen in de albumlijsten van Ultratop en wordt nog steeds heel vlot gespeeld en gestreamt.

Nick & Simon

Nick & Simon wachten op speeldata

Net als andere artiesten moeten ze even wachten voordat ze weer kunnen optreden, maar Nick en Simon kijken nu al uit naar Simon & Garfunkel op tournee, en daar ze zullen het  “NSG” album uitgebreid aan het grote publiek brengen. Voorlopig zullen we moeten wachten op de speeldata in Vlaanderen, maar ze komen er binnenkort aan. “We namen ‘NSG’ op in de Henson Studios in Los Angeles met Jay Newland en muzikanten die met Simon & Garfunkel speelden. We hebben met hart en ziel aan dit album gewerkt, en als we die nummers niet op het podium zouden kunnen spelen, zou ik me pas verloren voelen verloren voelen. We kunnen nog niets specifieks plannen, maar ik denk wat mij betreft dat het zal gebeuren. ”zegt Simon enthousiast.

Het is niet het eerste goud voor Nick & Simon

“NSG” is niet de eerste gouden plaat die is uitgebracht door Nick en Simon. Maar het is juist omdat de nummers van Simon en Garfunkel hen na aan het hart liggen, en omdat ze er veel tijd, liefde en energie hebben in gestoken, dat ze heel erg dankbaar zijn voor deze erkenning. Tegelijkertijd gaven ze duidelijk hun geluksniveau aan in een Instagram-post die werd gedeeld met 176.000 volgers: “Ons album #NSG IS GOLD! Bedankt @tijdvoormax , iedereen bedankt!” Na “Oostenwind”, “Jarenlange maanden” en “Waarom” is de derde single in het “NSG” -album dat sterk gepromoot wordt door Nick & Simon. Dit nummer en de recent verschenen videoclip van dit mooie tweedelige nummer zijn ook in Vlaanderen veel gedraaid en bekeken.

samenwerking met songwriters Andreas Moe en David Björk

Dankzij de samenwerking met songwriters Andreas Moe en David Björk heeft “Waarom” een Zweeds tintje. Overigens brachten Nick & Simon laatst samen met hun vriend Kees Tol een bezoek aan Andreas en David. Nadat het trio naar New York was vertrokken om zo dicht mogelijk in contact te blijven met hun idolen Paul Simon en Art Garfunkel, gingen ze onlangs naar Zweden om de leden van de superformatie ABBA te ontmoeten. Ook om een optreden te scoren met de band die ABBA begeleidde op hun concerten. Op NPO1 kun je elke vrijdagavond kijken naar “Nick, Simon &Kees: Take A Chance On Me”

Nick & Simon namen een ABBA-album op

Nick & Simon bezochten de beroemde metronoomstudio van ABBA en bezochten de bandleden van destijds. Dat betekent echter niet dat er binnenkort een nieuw conceptalbum uitkomt, geïnspireerd door ABBA-muziek. “We hebben nummers opgenomen, maar het was puur om onszelf te demonstreren, en ons eraan te herinneren dat we er nooit iets zouden mee doen. Nick en Simon namen een ABBA-album op, en dat waren twee totaal verschillende werelden. De twee zeiden in koor, het is zeker niet onze bedoeling om deze nummers zelf uit te brengen.

Nick & Simon op paleis Noordeinde

Naast het goud voor hun album’NSG’ braken Nick & Simon nog een record door hun deelname aan The Streamers. Dat is een Nederlands’ muziekcollectief dat op Koningsdag een wervelende live performance Bracht en dat Vorige Week afklopte op meer dan 2,5 miljoen kijkers uit tientallen landen. The streamers was één maal in een mensenleven een mooie ervaring want de uitnodiging kwam van de Nederlandse Koning Willem-Alexander zelf. Die had iedereen uitgenodigd bij hem thuis op paleis Noordeinde.

Foto: House Of Entertainment

De nieuwe Nick & Simon-single ‘Waarom’ is fysiek en digitaal beschikbaar als single, maar ook terug te vinden op hun recent verschenen album ‘NSG’. Beiden verschenen op het label van Warner Music.

Sinds 30 april kan je elke vrijdagavond om 20u30 op NPO1 kijken naar hun nieuwe tv-serie ‘Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me’, waarin Nick & Simon met hun goede vriend Kees Tol op zoek gaan naar de roots van Zweedse band ABBA. Om 20u30 starten de uitzendingen op NPO1.