...

IJskoffies op een zomerdag

IJskoffies op een zomerdagKoffie is een veelzijdig product. Van een simpele, stevige espresso tot een zoet, romig drankje: er is altijd een koffie die bij de gelegenheid past. En nu de zomer er aan komt, kunnen we weer genieten van ijskoffies.

IJskoffie is net zo veelzijdig als gewone koffie. Je kan er echt alle kanten mee uit. Hou je van krachtige koffie of net van romige, zoete koffie? Jij kiest.

Een kopje cold brew

‘Cold brew’ betekent dat een koffie met koud water gezet wordt in plaats van met warm water. Dat klinkt misschien wel wat vreemd, maar eens je het geproefd hebt, wil je niets anders meer.

Om een cold brew te maken, werk je met koffiebonen. Maal je favoriete koffiebonen grof, doe ze in een kan of een fles en giet er koud water bij. Zet je brouwsel in de ijskast en laat het een nachtje trekken. ’s Ochtends hoef je je cold brew enkel maar te zeven om ervan te kunnen genieten.

Kies voor je cold brew best een koffieboon met een sterke smaak, want het koude water zwakt de smaak wat af.

Een frappuccino naar smaak

Een frappuccino is het perfecte drankje voor een zwoele zomermiddag. En je kan het nog eens gemakkelijk zelf maken. Om een frappuccino te maken heb je wel een blender nodig, maar het recept is heel eenvoudig.

Zet een kopje sterke koffie, bijvoorbeeld door koffie capsules te gebruiken. Giet de koffie in de blender en voeg een bolletje vanille-ijs toe. Giet er een goede scheut kokosmelk bij, een lepeltje suiker en een snuifje kaneel. Mix het geheel goed en voila, je hebt je eigen frappuccino.

Giet de frappuccino in een lang glas en versier met slagroom, karamelsaus en chocoladeschilfers. Lekker!

Een koffie met een extra kick

Zwoele avonden zijn perfect voor een koffiedrankje met wat meer pit. Je kent natuurlijk de klassieke Hasseltse koffies of zelfs de Irish Coffee. Warme koffies met room en een flinke scheut likeur. Maar die combinatie leent zich ook prima voor een avondlijke cocktail.

Gebruik voor je cocktail een cold brew of een afgekoelde koffie. Vul die aan met room, suiker en een scheut van jouw favoriete likeur. Whisky smaakt erg lekker in koffie, maar ook Baileys, Kahlua en zelfs jenever tillen jouw ijskoffie naar het volgende niveau. Nog een ijsblokje en een toef slagroom erbij en je bent klaar voor een heerlijke zomeravond.

Laat de zomer maar komen, jij bent er klaar voor!